Madrid

L'acusat de la mort de Palomino reconeix que el va apunyalar per "instint"

El soldat professional acusat de l'assassinat de Carlos Palomino, el menor d'ideologia antifeixista mort l'1 de novembre del 2007 al metro de Madrid, ha reconegut que el va apunyalar "per instint" en sentir-se amenaçat per "persones armades" d'ideologia antifeixista. L'acusat ha negat ser neonazi i ha dit que únicament és "un espanyol a qui li agrada que guanyi la selecció espanyola". També ha rebutjat que aquell dia anés a la manifestació d'extrema dreta convocada per les juventuts de Democràcia Nacional, i ha declarat que anava a sopar a Villaverde amb uns amics.

Actualitzat
Josué E. de la H., ha reconegut que va apunyalar Carlos Palomino "per instint". L'acusat de la mort del jove de 16 anys al metro de Madrid ha declarat: "Em vaig veure acorralat per aquestes persones armades, em va entrar por, vaig pensar que si se'm llançaven a sobre no en sortiria viu. Em va sortir l'instint. Vaig notar que em rodejaven i em van dir: "D'aquí no en sortiràs, feixista de merda."

"Vaig treure la meva navalla perquè em van assenyalar i un va treure un puny americà", ha continuat explicant Josué, que ha negat ser feixista, i s'ha definit com "un espanyol a qui li agrada que guanyi la selecció espanyola".

El judici ha començat a l'Audiència de Madrid sota un fort dispositiu policial per evitar incidents. El fiscal demana una pena de 29 anys per al presumpte assassí, un soldat professional d'ideologia feixista.

Les càmeres de seguretat van enregistrar els fets. Segons el fiscal Palomino es dirigia amb altres antifeixistes a una manifestació d'extrema dreta per sabotejar-la. A l'estació de Legazpi, el grup es va creuar amb el processat que també anava a la protesta. Segons el relat de la fiscalia, la víctima va fer un comentari al soldat, que va respondre clavant-li una navalla al cor. El presumpte agressor també va ferir un company de la víctima mentre intentava defensar-lo.
Anar al contingut