Barcelona

L'acusació popular vol que s'expedienti els mossos condemnats pel "cas Benítez"

La direcció de la policia, en canvi, dóna per tancat el cas i rebutja reobrir els expedients disciplinaris aturats pel procés judicial

RedaccióActualitzat

Disparitat de versions entre les parts que aquest dilluns van tancar un pacte per evitar el judici del "cas Benítez". Entrevistades a "El matí de Catalunya Ràdio", les acusacions, la defensa i la direcció dels Mossos d'Esquadra han evidenciat que el cas no està tancat.

Albert Batlle, director general de Policia, ha admès que caldrà revisar els protocols perquè no es torni a repetir un cas semblant, però ha assegurat que no es reactivaran els expedients disciplinaris als mossos ara condemnats, i que van quedar aturats quan es va engegar el procés judicial:

"El tema està tancat, no sancionarem doblement, no obrirem la via administrativa. Aquestes responsabilitats, des d'un punt de vista disciplinari, ja van ser depurades, van ser traslladats del lloc on estaven, a l'espera del que decidís la justícia. I aquí hi ha hagut un acord de les parts que fixa els fets, les imputacions i les penes."

 

La versió contrària l'ha expressada, també als micròfons de Catalunya Ràdio, l'advocat de l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, Àlex Solà, que exercia l'acusació popular. Solà ha exigit que es reprenguin aquests expedients disciplinaris:

"Aquest és un tema que ens preocupa especialment, perquè això contravé directament el decret de regulació disciplinària dels Mossos. Aquests fets amb sentència són considerats pel reglament com una sanció molt greu, que pot portar aparellada la separació del cos, o la suspensió de funcions de mínim un any i màxim sis. Nosaltres pensem que aquesta acció del govern s'hauria d'escrutar per qui té capacitat de vigilar-lo, que són els nostres representants públics, perquè aquest expedient es va obrir i ara s'ha de resoldre.""

Solà ha afirmat que cal revisar els protocols de funcionament dels Mossos perquè, ha assegurat, "els agents condemnats no estan bojos, són fruit d'un model policial".

 

La defensa dels mossos, satisfeta

Per la seva banda, l'advocat defensor d'alguns dels mossos condemnats, José María Fuster-Fabra, ha considerat:

"El protocol es pot revisar, però no sé en quin sentit, perquè el que els agents van fer és el que ensenyen a totes les escoles del món".

Fuster-Fabra, que s'ha mostrat satisfet perquè ha aconseguit que els mossos no vagin a la presó i no els expulsin del cos –"les nostres línies vermelles", ha dit-, ha anunciat que intentarà que els dos anys que porten aquests mossos sense patrullar comptin com a part de la inhabilitació a la qual els han condemnat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut