Barcelona

L'acumulació de deixalles en un lloc on han dormit indigents, hipòtesi més probable de l'origen del foc

L'incendi que ha cremat aquestes deixalles podria haver estat causat per indigents que dormien en una estació abandonada entre les estacions d'Arc de Triomf i de Clot

RedaccióActualitzat

Un incendi iniciat en una acumulació de deixalles i altres materials en el recinte subterrani de l'anomenada "Marina Bifurcació" o "Bifurcació Vilanova", ha estat la causa del fum que aquest dimarts a la matinada ha inundat els túnels de Rodalies i ha obligat a interrompre el servei pel centre de Barcelona.

Aquest recinte, les restes d'una estació ferroviària construïda els anys 70 del segle passat i que mai va entrar en funcionament, està situat entre les estacions de Rodalies d'Arc de Triomf i de Clot, just al costat del Teatre Nacional de Catalunya. Segons l'Ajuntament de Barcelona, els Bombers han donat el foc per extingit al voltant de dos quarts de vuit del matí i s'ha descartat, per tant, que el seu origen fos elèctric.

L'incendi podria haver començat en un matalàs utilitzat per un o més indigents que feien nit en aquest espai en desús, i s'hauria estès per les deixalles acumulades en aquell lloc. Les estacions afectades són Sagrera Meridiana, Arc de Triomf, Clot Aragó, Passeig de Gràcia, Plaça de Catalunya i Estació de França, i a primera hora també s'ha hagut de tallar l'L1 del metro, entre les estacions de Glòries i Espanya. D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d'Emergència Municipal.

Les persones que han acumulat les deixalles i que possiblement hi feien vida entraven en aquest espai ferroviari en desús per un forat al mur que tanca el recinte.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut