Barcelona

L'actuació dels Mossos a Gràcia desferma un encreuament d'acusacions entre Ajuntament i Generalitat

L'actuació dels Mossos durant els aldarulls provocats per un grup d'okupes al barri de Gràcia de Barcelona ha acabat desembocant en un encreuament d'acusacions entre l'Ajuntament i la Conselleria d'Interior. El consistori barceloní s'ha sumat als veïns en les crítiques als Mossos. La consellera Tura diu que el degoteig de declaracions dels regidors de l'Ajuntament no ajuda gaire.

Actualitzat
La tranquil·litat durant l'inici de les tasques d'enderrocament de La Fera contrasta amb la polèmica desfermada arran dels incidents de la nit de dimecres a Gràcia. Tots els partits polítics han condemnat les destrosses causades per un grup d'okupes en protesta per l'ordre judicial de desallotjament d'aquesta casa. No obstant això, la qüestionada actuació dels Mossos d'Esquadra ha provocat un encreuament de retrets entre l'Ajuntament de Barcelona i el govern.

Montserrat Tura ha demanat als membres del consistori que cessin les opinions "no sempre favorables" i que en lloc de qüestionar l'actuació dels Mossos condemnin la violència i aquells que la van provocar. La consellera replicava d'aquesta forma a les crítiques llançades pel portaveu municipal Jordi Hereu, que va instar la policia autonòmica a actuar amb més fermesa i avançar-se als fets d'uns col·lectius que ja estan "bastant identificats".

En la mateixa línia que el consistori de la ciutat, els veïns afectats creuen que els Mossos van actuar tard, descoordinats i sense previsió per evitar els aldarulls. Segons un veí, durant la nit de dimecres a dijous les competències anaven saltant d'un cos de seguretat a l'altre, i quan els Mossos van actuar ho van fer lentament. Uns altres veïns van assegurar que van haver de sufocar diversos incendis i netejar carrers.

Els disturbis van deixar a les fosques 1.500 usuaris. Les destrosses en el mobiliari urbà, entitats bancàries i comerços estan valorades en 15.000 euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut