Barcelona

L'actriu Julieta Serrano rep la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona

Dia especial per a l'actriu Julieta Serrano. L'Ajuntament de la seva ciutat, Barcelona, li ha atorgat la Medalla d'Or al Mèrit Artístic, un reconeixement que arriba quan fa cinquanta anys que Julieta Serrano va haver de deixar Barcelona perquè el règim franquista només permetia que el teatre professional prosperés a Madrid. La seva amiga de la infància, Núria Espert, ha glossat la trajectòria de Serrano, una de les actrius catalanes més estimades per tothom.

Actualitzat

En una estança contigua al Saló de Cent, Julieta Serrano rebia una amiga que conserva des dels 11 anys. Dues grans actrius amb carreres paral·leles i alguna parada en comú tan brillant com quan van ser "Les criades" de Jean Genet. Julieta Serrano sabia que quan li entreguessin la Medalla d'Or al Mèrit Artístic algú hauria de glossar la seva figura, i va triar Núria Espert.

Julieta Serrano ha estat i és un valor segur per a qualsevol obra que la tingui en el seu repartiment. Molts companys de professió s'asseien a les primeres files. Alguns han compartit els seus títols de teatre i de cine, que ocupen desenes de pàgines, un currículum només a l'abast de les més grans que ha viscut sempre amb la proximitat i l'amabilitat intactes.

Després dels parlaments i de l'entranyable glossa de Núria Espert, l'emoció desbordava el Saló de Cent quan els aplaudiments sonaven a estimació sincera. Quan acabi la gira d'un Pirandel·lo, Julieta Serrano marxa a Nova York a fer "Les divinas palabras" de Valle Inclán, i al setembre, un director de cine ja l'esperarà a Euskadi per rodar la seva "opera prima". Un calendari ple sempre és el millor guardó.

Anar al contingut