Los Angeles

L'actriu Farrah Fawcett mor als 62 anys a causa d'un càncer

L'actriu nord-americana Farrah Fawcett ha mort als 62 anys en un hospital de Los Angeles a causa del càncer de còlon que li van diagnosticar el 2006, segons ha confirmat la seva portaveu. Fawcett, cèlebre per la seva interpretació a la sèrie de televisió de final dels anys 70 "Els àngels de Charlie", ha batallat durant tres anys contra la malaltia. En els últims mesos ja l'havien hagut d'ingressar perquè havia empitjorat d'estat de salut.

Actualitzat
L'actriu va ingressar dilluns passat al centre hospitalari després de patir un empitjorament del seu estat de salut. Patia un càncer de còlon que s'havia estès al fetge.

Farrah Fawcett ha mort acompanyada d'una amiga i de la seva parella, el també actor Ryan O'Neal. Fa només uns dies, O'Neal havia fet públic que Fawcett havia accedit a casar-se amb ell després d'anys de relació intermitent. La parella es va separar a la dècada dels 90, però havien decidit tornar. Els dos tenien un fill en comú, Redmond, de 24 anys, que estava en rehabilitació i que havia estat detingut per violar la llibertat vigilada per un cas de drogues.

A causa del càncer i al seu tractament, Farrah Fawcett, considerada una de les dones més atractives dels 70, no sortia de casa i es passava els dies al llit. Familiars o amics molt propers eren els únics que la visitaven.

De Texas a Hollywood

L'actriu, nascuda a Texas, era filla d'una mestressa de casa i un empresari del petroli. Va començar la seva carrera en el món de la publicitat gràcies al seu exuberant i atlètic físic. Va fer-se popular per una fotografia amb un banyador vermell, imatge de la qual es van vendre més de 12 milions de còpies.

Al 1976, el productor Aaron Spelling la va escollir per formar part de l'exitosa sèrie "Els àngels de Charlie", on va interpretar Jill Monroe al costat de les actrius Jaclyn Smith i Kate Jackson.

De seguida, Farrah Fawcett es va convertir en una icona de la sèrie, però va decidir deixar-la al final de la primera temporada. Va intentar apartar-se del rol de "sex symbol" i a la dècada dels 80 va interpretar papers més complexos. Va obtenir molt bones crítiques per la pel·lícula "The Burning Bed", per la qual va rebre la seva primera candidatura a un premi Emmy. En tindria dues més. A la seva carrera, cal destacar també sis nominacions als Globus d'Or.

Farrah Fawcett va casar-se amb l'actor Lee Majors, molt popular als 70 per la sèrie "L'home dels sis milions de dòlars". Se separarien al 1979. Tres anys després, va començar una relació amb l'actor Ryan O'Neal amb qui va tenir un fill al 1985.
Anar al contingut