Cate Blanchett posa a la catifa vermella del Festival de Canes 2014. (Foto: Reuters)
Es queixa també que només a les dones se'ls pregunti sobre ser mares i actrius. (Foto: Reuters)
Canes

L'actriu Cate Blanchett denuncia al Festival de Canes que les dones al cinema encara estan més mal pagades que els homes

L'actriu ha aprofitat la conferència a Canes per denunciar una situació que es dona a "tots els sectors" i que recorda l'edat mitjana

Actualitzat

L'actriu australiana Cate Blanchett ha aprofitat la seva intervenció al Festival de Canes per reivindicar el paper de les dones a la indústria cinematogràfica.

En la roda de premsa d'aquest divendres on presentaven la pel·lícula "Com ensinistrar un drac 2", l'actriu guanyadora de dos Oscars ha denunciat que encara es continua pagant més als homes que a les dones de la professió.

"I no parlo necessàriament sobre la indústria on nosaltres treballem, són tots els sectors. I crec que les coses que s'estan dient sobre les dones, no només a l'Àfrica sinó també als països de parla anglesa, són absolutament atroces i de vegades sento que hem tornat a l'Edat Mitjana", ha reclamat Blanchett.

Ha aprofitat també per lamentar-se del fet que només a les dones se'ls pregunti sobre com compaginen la seva condició de mares amb el fet de ser artistes.

El gener el "Journal of Management Inquiry" va presentar un estudi on explicava que els sous de les actrius més reconegudes a Hollywood supera el dels homes a partir dels vint anys i fins als 34. Generalment, a partir d'aquesta edat comença a baixar, mentre que el dels homes es manté estable o puja, donat que se'n valora la maduresa.

Anar al contingut