Madrid

L'actor Fernando Fernán Gómez, ingressat des de fa unes setmanes

L'actor espanyol Fernando Fernán Gómez està ingressat a l'hospital de La Paz, a Madrid, des de fa poques setmanes, tot i que per desig exprés de la família no es facilitarà cap informació sobre el seu estat de salut. Fernán Gómez, de 86 anys, ha guanyat els premis Príncep d'Astúries de les arts, Nacional de Cine i de Teatre i la Medalla d'Or de l'Acadèmia de Cine, entre d'altres. És la figura del cinema espanyol que ha guanyat més premis Goya.

Actualitzat
Fernando Fernán Gómez va néixer a Lima, al Perú, el 28 d'agost del 1921, durant una gira que realitzava la seva mare, l'actriu Carola Fernán Gómez. Va ser inscrit al consolat de Buenos Aires, fet que va permetre-li conservar la nacionalitat argentina fins al 1970, quan es va nacionalitzar espanyol.

Al llarg de la seva trajectòria ha participat en prop de 200 pel·lícules, n'ha dirigit una vintena i ha format part de la Real Academia de la Lengua. En la seva filmografia figuren títols com "El inquilino", "La venganza de Don Mendo", "El espíritu de la colmena", "La colmena", "Belle epoque", "El abuelo", "Todo sobre mi madre", "La lengua de las mariposas" o "Tiovivo c. 1950", entre molts altres.

La seva tasca de director va començar ja en la seva maduresa, amb títols com "El viaje a ninguna parte", basada en la seva novel·la homònima publicada el 1985, "Mambrú se fue a la guerra" o "El mar y el tiempo".

Com a dramaturg ha obtingut crítiques molt elogioses, gràcies a obres com "Las bicicletas son para el verano", Premi Nacional Lope de Vega l'any 1978.
Anar al contingut