Maleno declara davant el Tribunal d'Apel·lació de la ciutat de Tànger, on viu des de fa anys
L'activista espanyola viu des de fa anys a Tànger

L'activista Helena Maleno, acusada de vincles amb les màfies de tràfic de persones

Organitzacions humanitàries i polítiques han donat el seu suport a la coneguda activista dels drets dels emigrants

RedaccióActualitzat

L'activista i experta en migracions Helena Maleno estava citada per declarar aquest dimarts davant la justícia marroquina, acusada de tenir vinculació amb màfies que fan tràfic d'immigrants. Finalment, però, el Tribunal d'Apel·lació de Tànger ha ajornat la declaració fins al 27 de desembre.

La decisió l'ha presa el tribunal després que l'advocada de Maleno demanés temps per estudiar l'expedient d'acusació, cosa que li han concedit. Helena Maleno té la nacionalitat espanyola i viu a Tànger des de fa molts anys. Quan ha sabut l'ajornament ho ha celebrat fent un tuit:

 

 

Segons sembla, la investigació que ha generat l'acusació hauria començat el 2012 a Espanya, tot i que l'activista va dir aquest dilluns que no sabia d'on venia aquesta causa. També va assegurar que anava a la citació judicial amb l'ànim tranquil:

"Confio en la justícia marroquina, que entén qui soc en un moment en què el Marroc està fent esforços a favor dels drets dels immigrants."

Defensora dels drets humans

L'acusació judicial fa referència a la feina feta per Maleno al capdavant de l'ONG Caminando Fronteras. Aquesta organització es va crear el 2002 amb l'objectiu d'ajudar els immigrants de l'Àfrica subsahariana que arriben al Marroc per saltar a Europa. Segons la citació, aquesta tasca fomenta l'emigració il·legal.

La defensora dels drets humans va publicar un vídeo a les xarxes socials per defensar la seva actuació:

Suport de grups internacionals

Un total de 74 organitzacions, associacions i grups polítics han firmat un manifest per donar suport a l'activista, entre les quals Catalunya En Comú, Obrim Fronteres, Fundació del Consell General de l'Advocacia Espanyola i Women's Link Worldwide.

Els activistes han remarcat que es criminalitza la seva feina "pel simple fet de denunciar les vulneracions dels drets humans que es cometen contra la població que migra".

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut