L'acte pel dret a decidir prohibit a Madrid desborda les previsions i deixa gent al carrer

Unes 200 persones s'han quedat al carrer, on han cantat "L'estaca" i han cridat a favor del "dret a decidir"

RedaccióActualitzat

El Teatro del Barrio de Madrid s'ha quedat petit per l'acte de suport al dret a decidir dels catalans. Unes 200 persones s'han quedat al carrer.

Tot i que la justícia va prohibir fer-lo en un espai municipal, els organitzadors van buscar aquest local alternatiu al barri de Lavapies. I aquesta és la imatge que es veia al carrer:

 

El Teatro del Barrio de Madrid, amb capacitat només per a 130 persones, ha obert malgrat que al llarg de la nit algunes persones havien posat silicona al pany i havien deixat adhesius de la Falange. A les 11 del matí, quan encara faltava una hora per iniciar l'acte, ja hi havia dues-centes persones esperant davant la porta.

Aquest és l'ambient que es vivia amb els assistents cridant a favor del dret a decidir:


I cantant "L'estaca":


La majoria, i alguns centenars més, han acabat seguint l'acte des del carrer a través d'altaveus i finalment han pogut veure en directe els ponents, que han acabat –micròfon en mà- fent un míting a peu de carrer.

Elena Martínez, de Madrilenys pel Dret a Decidir, ha donat la benvinguda als assistens amb un "Madrid us estima":

"Catalunya, catalans, Madrid us estima. Gràcies, moltes gràcies pel votres procés. Gràcioes per donar-nos aquesta oportunitat per vèncer el neofranquisme i fer per fi democràcia"

L'acte ha col·lapsat el teatre de Lavapíes. En l'acte hi participen el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, el diputat de Junt pel Sí al Parlament Eduardo Reyes i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, entre d'altres. Cuixart ha defensat la lluita solidària amb Madrid:

"Catalunya tenim la plena consciència que les llibertats no se supliquen sinó que es lluiten. En lluita compartida amb el poble de Madrid, contra el feixisme, contra la intolerància"

La plataforma ha denunciat que la decisió del jutge atempta contra la llibertat d'expressió.

 

Aquest no és l'únic acte a favor del referèndum prohibit aquesta setmana. Divendres, un jutjat de Vitòria va vetar una xerrada de la CUP. L'acte va començar tot i la suspensió, però va ser interromput per la policia local. També l'Ajuntament de Gijón va suspendre un col·loqui titulat "Catalunya, de la transició al referèndum", retirant l'autorització d'ús d'un espai municipal. 

El Teatro del Barrio va ser el lloc on va actuar la companyia Títeres de Abajo, els titellaires que van ser encausats per enaltiment del terrorisme.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut