Madrid

L'acta del màster que va fer servir Cifuentes per defensar-se tindria firmes falses

Segons la Comunitat de Madrid, l'acta que va ensenyar Cifuentes va ser la que li va remetre la universitat

RedaccióActualitzat

Cristina Cifuentes compareix aquest dimecres a la tarda davant l'Assemblea de la Comunitat de Madrid per donar explicacions sobre el seu màster a la Universitat pública Rey Juan Carlos. Ho fa dues setmanes després que el 21 de març "eldiario.es" va destapar una presumpta falsificació de les notes del seu màster en Dret Autonòmic, que li haurien permès el títol.

Dues signatures serien falses

Unes hores abans de la seva compareixença, i després de dies de silenci de Cifuentes, "ElConfidencial.com" assegura que l'acta de presentació del treball final de màster que va fer servir la presidenta madrilenya per defensar-se s'havia elaborat hores abans que es publiquessin per primer cop les presumptes irregularitats, el mateix dia 21.

Després de la primera informació d'"eldiario.es", Cifuentes va aportar quatre documents, com són les notes, el certificat del pagament de les taxes, un correu electrònic d'un professor demanant a una funcionària que modifiqués dues de les notes després d'un error de transcripció en les actes i l'acta del tribunal sobre el treball final del màster. Segons publica avui "ElConfidencial.com", a més, dues de les tres firmes que figuren en aquesta acta són falses.
 

 

El mitjà assegura haver corroborat les rúbriques amb d'altres documents i cita fonts internes de la universitat. També explica que el catedràtic del màster, Enrique Álvarez Conde, es va reunir aquest dimarts al despatx d'un advocat amb les professores de qui s'haurien falsificat les signatures per preparar la seva versió dels fets davant la investigació oberta a la universitat.

La Comunitat de Madrid es defensa

Després d'aquesta informació, la Comunitat de Madrid, ha assegurat que els documents aportats per Cifuentes van arribar al govern madrileny a última hora del dia 21 i van ser reenviats a la premsa tal com van arribar de la Universitat Rey Juan Carlos.

Segons fonts de la universitat, la investigació que han obert la condueix la cap d'Inspecció de Serveis de la Universitat, que assegura  que "segueix el seu curs" i que "no traslladaran informació als mitjans" fins que no conclogui.

L'endemà que comencés la polèmica, Cifuentes es va defensar i va dir: "Als que voleu que me'n vagi, em quedo." Assegura que tot és fals i que la volen enfonsar. Fins ara, Cifuentes s'ha defensat dient que tot és mentida i que la volen enfonsar. La presidenta de la Comunitat de Madrid va anunciar, a més, en una reunió interna del PP, una querella criminal contra la periodista de la informació i el director d'"eldiario.es".
 


Segons la investigació d'aquest mitjà, la presidenta de la Comunitat de Madrid tenia dues assignatures pendents i algú va falsificar el seu expedient perquè constés com a aprovada.

Entre altres detalls, a més, han assegurat que la presidenta de la comunitat no va anar a cap classe del màster, tot i que era presencial, que es va matricular amb tres mesos de retard, quan les classes ja estaven molt avançades, i que el tribunal  -que, segons la universitat, hauria qualificat el seu treball final-no ho hauria pogut fer per altres compromisos aquell dia.

Pressions a Cifuentes

Per pressionar la presidenta de la Comunitat de Madrid s'ha creat un usuari de Twitter amb el nom de "Colega, donde está mi TFM (Trabajo Final de Master)". En la descripció de perfil s'explica que hi publicaran cada hora un treball de màster d'una persona diferent fins que aparegui el de Cristina Cifuentes.

N'hi ha d'anys diferents i de temàtiques tan diverses com els substrats semiconductors per electrodeposició, accions positives per fomentar l'ocupació dels discapacitats o una anàlisi geològica de Líbia.

 

Així fins que Cifuentes faci públic el seu i, diuen, demostri finalment que ha cursat un màster a la Universitat Rey Juan Carlos.

Aquest dimarts Mariano Rajoy es va referir per primer cop al cas qualificant-lo de polèmica estèril. El PSOE ha assegurat aquest matí que es planteja una moció de censura, depenent de les explicacions que doni la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Podem n'ha demanat la dimissió i ha tornat a reclamar a Ciutadans, actual soci de Cifuentes, que trenqui el pacte. La formació taronja també s'espera als arguments de la presidenta madrilenya abans de prendre cap decisió.

Podem i IU han llançat una campanya a les xarxes socials que s'ha situat com a primer trending topic a Espanya, demanant #CifuentesDimiteYa.

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut