L'acord d'investidura entre JxCat i ERC, gairebé tancat

La CUP assegura però, que l'acord encara és lluny

RedaccióActualitzat

L'acord d'investidura i de govern entre Junts per Catalunya i Esquerra podria estar gairebé tancat. No està decidit encara si es presentarà abans o després del ple de dijous, però tot apunta que podria ser després.

Aquesta tarda hi ha hagut una nova reunió a tres bandes: Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP al Parlament sense que n'hagi transcendit cap avenç.

Prèviament, Junts per Catalunya s'havia reunit en solitari amb la participació, a distància, de Carles Puigdemont, que aquest vespre, a Gant, intervè en un acte a favor de la llibertat d'expressió dels joves liberals flamencs.

Esquerra ha anunciat que, al ple de dijous, votarà a favor de la proposta de resolució de Junts per Catalunya per legitimar Carles Puigdemont.

 Per la seva part, la CUP, que ha presentat esmenes a la proposta de resolució de Junts per Catalunya, assegura que l'acord encara és lluny..

Els comuns també han anunciat que podrien votar a favor d'alguns punts de la resolució de Junts per Catalunya. Han dit, però, que no creuen que la situació es desbloquegi amb la investidura com a president de Jordi Sànchez, pel fet de ser a la presó. Una opció que també han criticat Ciutadans, PSC i el PP.

Notícia relacionada: Aragonès, Artadi, Elvira i Capella, els nous noms que sonen per formar el govern

Prorrogar l'article 155

Fonts de l'Executiu espanyol han explicat que en cas que el parlament acabi escollint  un candidat investigat per rebel.lió, es podria optar per prorrogar l'aplicació del 155.  

El Govern de Rajoy estudiaria si en l'acord d'investidura o durant el debat a la cambra catalana hi ha referències a continuar amb el procés o amb el full de ruta independentista.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraERCJxCatProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut