L'acord CUP-JxCat-ERC eliminarà el concert a les escoles que segreguen per sexe

La CUP diu que l'acord inclou que "les escoles de l'Opus no estiguin finançades amb diners públics"

RedaccióActualitzat

Les negociacions per formar un govern independentista avancen al marge de la decisió del Tribunal Constitucional sobre la investidura de Carles Puigdemont. Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP mantenen els contactes.

Alguns dels punts de l'acord final comencen a transcendir. Un d'ells l'ha revelat la CUP: no hi haurà concert per a les escoles que segreguen per sexe.

Ho ha explicat la diputada de la CUP Natàlia Sànchez després de la trobada del consell polític de la formació aquest dissabte. Sànchez ha assegurat que "han aconseguit que JxCat i ERC acceptin no renovar els convenis amb les escoles que segreguen per sexe".

"El 2018 les escoles de l'Opus no estaran finançades amb diners públics."

Sànchez quantifica en 40 milions d'euros aquests convenis i demanen "que reverteixin en l'educació pública, de qualitat i laica".

Segons els cupaires, les negociacions amb ERC i JxCat "no estan tancades", però "avancen" sobretot en matèria social. Per això, demanen als comuns que "se sumin a les negociacions de la materialització social de la República".

Pendents de Puigdemont

Tot i la defensa absoluta de Puigdemont com a candidat, la CUP ha advertit també que el presidenciable de JxCat encara no té garantit el vot favorable dels anticapitalistes, i ha condicionat el seu suport a "un acord sobre el programa d'acció de govern de la República". Ho ha explicat Carles Riera:

"No volem investir un candidat de retorn al marc autonòmic i constitucional. Volem una materialització real i efectiva de la República."

Mentrestant, Carles Puigdemont analitza amb Elsa Artadi, Albert Batet i Quim Torra el format de la investidura i també les negociacions amb Esquerra Republicana de cara al nou govern. La reunió s'ha fet aquest dissabte a Brussel·les amb un ull posat a Madrid.

La reunió també ha de servir per valorar les converses que s'han iniciat amb Esquerra de cara al pla de govern i l'estructura del nou executiu, que insisteixen que presidirà Carles Puigdemont. Les dues parts reconeixen que les negociacions han començat bé i que estan trobant punts d'acord.

No hi hagut cap representant d'Esquerra a la trobada. Diuen que només aniran a Brussel·les quan s'hagi de segellar l'acord.

ARXIVAT A:
Investidura
Anar al contingut