Imatge dels bombers durant les tasques de transvassament del gas
Imatge dels bombers durant les tasques de transvassament del gas
Navès

L'accident d'un camió a Navès obliga a activar l'alerta del Transcat i talla la C-462 en tots dos sentits

La C-462 està tallada en tots dos sentits de la marxa, però no hi ha ferits en l'accident del vehicle que portava gas liquat

RedaccióActualitzat

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'Alerta del Pla especial d'emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) per l'accident d'un camió que transportava gas liquat que ha bolcat a Navès. L'accident ha tingut lloc després les sis del matí al quilòmetre 18 de la C-462 i ha obligat a tallar la via en tots dos sentits de la marxa. Les tasques de transvasament s'han iniciat aquesta tarda amb un camió cisterna que s'ha desplaçat fins a Navès.

Els equips d'emergència han comprovat que no hi ha hagut cap fuita de gas natural, un producte altament inflamable que s'emmagatzema de forma liquada per al transport, segons ha informat Protecció Civil. S'ha assegurat la cabina per tal de poder manipular amb seguretat les aixetes de la cisterna per alliberar gas de forma controlada a l'atmosfera i així treure pressió abans de fer el transvasament. El transvasament del gas liquat s'està realitzant gràcies a un camió cisterna que s'ha desplaçat fins al lloc de l'accident. Les tasques es poden allargar durant unes hores i seran dutes a terme pels mateixos tècnics i responsables de l'empresa, sota la supervisió i les maniobres de protecció dels efectius dels Bombers de la Generalitat.

 El conductor, que ha estat atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), ha resultat il·lès.

Fins al lloc s'hi han desplaçat dotze dotacions de Bombers de la Generalitat amb nou vehicles lleugers de comandament i suport i tres camions que continuen al lloc on s'ha accidentat el camió. En l'accident també hi treballen quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Anar al contingut