Sant Celoni

L'Acampada Jove bat el seu rècord amb 38.000 assistents

El poble vallesà de Sant Celoni s'ha tornat a convertir per segon any consecutiu en el punt de trobada de milers de joves atrets per l'Acampada Jove que organitzen les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC). En aquesta onzena edició, que va començar el matí de dijous i va acabar aquest dissabte a la nit, el festival ha batut el seu rècord d'assistència amb 38.000 espectadors, 3.000 més que l'any passat. El manresans Gossos van ser els primers a pujar ahir a l'escenari Independència. Els van seguir la Companyia Elèctrica Dharma amb el seu nou treball "El joc de la cobla i el rock. La Dharma l'arma".

Actualitzat

Pels responsables de l'acte, el nou rècord d'assistència evidencia que el festival va més enllà d'una simple acampada. A més del grup Gossos, de Manresa, i la Companyia Elèctrica Dharma, el cartell d'aquesta onzena edició, la segona que es fa a Sant Celoni, l'han completat el grup de rock dur Paradise Lost, la formació basca Soziedad Alkoholika, els catalans Lax'n'Busto i grups com Betagarri, Skalariak, Dr. Ring-Ding, Boikot, La Gossa Sorda, Mesclat, Dr. Calypso, Aramateix, Gertrudis i Oprimits.

El director del festival organitzat per JERC, Pere Aragonès, ha assegurat que el cartell d'aquest any "és el millor de la història", suposa un "retorn als orígens" i pretén consolidar el festival com "l'esdeveniment juvenil més important dels Països Catalans". Una de les novetats d'aquesta edició ha estat la disposició d'un nou terreny de 5.000 metres quadrats i la millora dels serveis pels assistents, que han gaudit del doble de dutxes que l'any passat i d'una nova carpa restaurant.

L'anècdota l'han posada les Noves Generacions del PP, que ahir van denunciar que el grup Soziedad Alkoholika, convidat al festival, és "portaveu d'ETA".

Anar al contingut