Londres

L'acadèmia britànica premia els millors videojocs i homenatja el pare de "Mario" i "Zelda"

Premis als millors videojocs i homenatge a un visionari. L'Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió Britànica (BAFTA) no s'oblida dels videojocs i celebra un premi exclusiu per a aquesta indústria. I en la seva primera edició, no podia oblidar-se del creador de "Mario", "Zelda" i "Donkey Kong". Shigeru Miyamoto, considerat l'Spielberg dels videojocs, ha estat homenatjat i ovacionat pels seus companys. Ja en el present, "Batman: Arkham Asylum", "Uncharted" i "Fifa 2010", els millors.

Actualitzat
Els videojocs també opten a premi. Des del 2008, la companyia Game escull els millors jocs que hi ha al mercat, però aquest any s'han vestit de glamur. Gràcies a un acord amb l'Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió Britànica, el primer ja té l'etiqueta de BAFTA Game Awards.

I per estrenar la sinèrgia, un dels pares de l'invent: Shigeru Miyamoto. El considerat Spielberg dels videojocs ha rebut un premi per la seva carrera. No n'hi ha per menys. Miyamoto és el pare de les franquícies més famosos de Nintendo que van enganxar milers de persones als videojocs. "Mario", "Donkey Kong" i "The Legend of Zelda" van passar per les seves mans.

Els seus companys de professió han reconegut la seva feina amb una llarga ovació. Miyamoto, però, s'ha destapat com una persona humil. Assegura que de vegades sent "vergonya perquè hauria de ser entre bastidors" i que, personalment, "no hauria de tenir tant prestigi".

"Batman", "Assassins" i "Uncharted"

I fent un salt de més de vint anys al present, els millors videojocs del 2010 són els d'acció. El millor producte és "Batman: Arkham Asylum", d'Eidos Interactive. No era una tasca fàcil ja que calia enfrontar-se amb un personatge amb molts seguidors i satisfer els exigents fans del còmic. Segons l'acadèmia, ho han aconseguit.

Una altra creació que també s'ha emportat bona part del protagonisme és "Uncharted 2: Among Thieves", de Naughty Dog, premiat com a millor videojoc en quatre categories: acció, història, videojoc original i ús del so.

I en el món dels esports, l'eterna rivalitat entre "FIFA" i "Pro Evolution Soccer" continua viva, però segons els BAFTA Game, "FIFA" s'imposa aquest 2010 com a joc d'esport i també com el millor per les seves funcions en línia.

Finalment, el preferit de la família és "Wii Sports", i el millor en l'apartat d'estratègia, "Empire: Total War".
Anar al contingut