Pla general de la presa de la Llosa del Cavall durant les inspeccions de l'ACA. Imatge publicada el 29 de març de 2017 (Horitzontal).
Pla general de la presa de la Llosa del Cavall durant les inspeccions de l'ACA. Imatge publicada el 29 de març de 2017 (Horitzontal).

L'ACA realitza una inspecció regular de seguretat a la presa solsonina de la Llosa del Cavall

ACN Navès.-L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha realitzat una exhaustiva revisió de la presa de la Llosa del Cavall (Solsonès), amb l'objectiu de vetllar i vigilar pel seu funcionament i seguretat. Aquesta inspecció, que l'ACA fa anualment a les preses que explota, s'ha centrat en analitzar els diversos elements de l'estructura, com l'estat de l'obra civil, el funcionament dels òrgans de desguàs o l'estat dels grups electrògens, entre d'altres. També s'han analitzat les galeries de roca de la presa, que suposen una eina essencial per auditar l'evolució del contacte de la presa amb el terreny on recolza en la zona d'influència d'accions i transmissions d'esforços. Segons s'explica en un comunicat, els treballs s'engloben dins les tasques que l'ACA desenvolupa de manera periòdica per al manteniment i la millora de la seguretat en infraestructures la seva propietat, així com per garantir un funcionament òptim i operativitat del conjunt d'instal·lacions que participen en l'explotació de la presa, tant en situacions de normalitat com en episodis d'intenses aportacions.

Anar al contingut