Alguns dels peixos morts localitzats al riu Cardener. Foto publicada l'11 de gener de 2016. (Horitzontal)
Alguns dels peixos morts localitzats al riu Cardener. Foto publicada l'11 de gener de 2016. (Horitzontal)

L'ACA obre un expedient als propietaris d'un polígon de Castellgalí per un abocament al Cardener que va matar 100 peixos

ACN Castellgalí.-L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha obert un expedient informatiu a la Junta de Compensació del Polígon dels Torrents de Castellgalí (Bages) per la seva responsabilitat en l'abocament incontrolat que hi va haver dilluns passat al riu Cardener i que va provocar la mort d'un centenar de peixos. Segons informa l'ACA, aquest dimarts es va fer una nova inspecció a la zona contaminada i es va detectar un abocament que sortia del sistema de sanejament d'aigües residuals del sector dels Torrents "que no estava autoritzat". Davant d'aquest fet, l'ens públic ha obert un expedient informatiu i ha requerit a la Junta de Compensació del Polígon que "aturi l'abocament". L'expedient informatiu podria desembocar en una sanció.

Els Agents Rurals i l'ACA van iniciar dilluns la investigació per l'abocament incontrolat al riu Cardener després que un pescador alertés als Agents Rurals que havia vist una gran quantitat de peixos morts al riu Cardener al seu pas per Castellgalí. En total, es van localitzar un centenar de peixos petits i 16 carpes grans.

Anar al contingut