El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, aquest migdia, durant la sessió al Congrés
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, aquest migdia, durant la sessió al Congrés
Madrid

L'abstenció del PDeCAT permet aprovar el decret de l'estiba, sota l'amenaça de la vaga

Els sindicats d'estibadors paralitzaran els ports dimecres de la setmana que ve

RedaccióActualitzat

El Congrés dels Diputats ha aprovat el decret de reforma de l'estiba, amb 174 vots a favor, 165 en contra i 8 abstencions. La reforma ha tirat endavant en el segon intent, dos mesos després que la cambra va rebutjar el decret. Aquest dijous, la liberalització del sector ha prosperat perquè, a més dels vots a favor del PP, Ciutadans i PNB, també ha comptat amb l'abstenció dels diputats del PDeCat, després que el govern espanyol va introduir modificacions en el decret.

Un cop aprovada la reforma, l'Estat podrà complir la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que el va condemnar a modificar la llei de ports del 2010.

Diputats com Jordi Salvador, d'ERC, i Félix Alonso, de Podem, han expressat el seu rebuig pel decret vestint una samarreta on es podia llegir "T'estibo molt".

 

 

Les modificacions incorporades al decret no són suficients per als sindicats d'estibadors, que ja han convocat vaga als ports a partir de dimecres de la setmana que ve. La patronal també ha lamentat que el Ministeri de Foment no hagi negociat amb ells.

El mes de març, el Congrés va rebutjar el projecte. Només hi van votar a favor el PP i el PNB. Ciutadans es va abstenir. I s'hi van oposar el PSOE, Podem, ERC i el PDeCAT. Des del PP van afirmar que el rebuig del decret podia suposar per a l'estat espanyol una multa diària des de Brussel·les de 134.000 euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut