L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, durant l'homilia de la Missa del Gall.
L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, durant l'homilia de la Missa del Gall.
Montserrat

L'abat de Montserrat se solidaritza amb Pere Casaldàliga en l'homilia de la Missa del Gall

Durant l'homilia de la Missa del Gall, Josep Maria Soler ha recordat els "qui es veuen obligats a passar aquest Nadal lluny de casa a causa de la feina, la falta de mitjans de subsistència, la violència o la persecució", en particular el bisbe català, que va veure's obligat a deixar casa seva a Sao Felix de Araguaia després de rebre amenaces de mort per la seva defensa dels indis de Xavante.

RedaccióActualitzat
L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha dedicat part de la seva homilia de la Missa del Gall al bisbe Pere Casaldàliga, amb qui s'ha solidaritzat després que hagi rebut amenaces de mort per defensar els indígenes del Brasil.

Soler ha recordat durant el sermó els "qui es veuen obligats a passar aquest Nadal lluny de casa a causa de la feina, la manca de mitjans de subsistència, la violència o la persecució". En aquest sentit, ha destacat que el bisbe català ha hagut d'abandonar casa seva "a causa de la seva defensa insubornable dels drets dels indis respecte dels latifundistes".

Casaldàliga, de 84 anys i malalt de Parkinson, va deixar a començaments de desembre casa seva a Sao Felix de Araguaia després d'haver rebut amenaces de mort per la seva defensa dels indis de Xavante. Segons va explicar el seu biògraf Francesc Escribano, el bisbe ho va fer a petició de la policia federal del Brasil.
Anar al contingut