Barcelona

La zona del transvasament està protegida, però la Generalitat no ho considera un impediment

El paratge on es vol fer la captació d'aigua del Segre és un espai natural protegit per la Xarxa Natura 2000, segons un estudi encarregat per la Diputació de Lleida. Però la Conselleria de Medi Ambient ja ha dit que les obres del transvasament es faran igualment, perquè són una necessitat imperiosa i passen per sobre d'aquest programa mediambiental. Recordem que Xarxa Natura 2000 va ser promogut per la UE amb l'objectiu d'afavorir la protecció d'alguns ecosistemes europeus. Entitats ecologistes estudien denunciar la Generalitat davant de la Unió Europea si fan efectiu el transvasament.

Actualitzat
Mentre els moviments polítics al voltant de la greu sequera que afecta Catalunya continuen, les informacions sobre la possibilitat de fer un transvasament del Segre es continuen ampliant. Medi Ambient considera que el fet que la zona on s'han de fer les obres per al transvasament del Segre sigui un espai protegit no és un "impediment" per a la seva execució. El Departament ha respost d'aquesta manera a l'informe de la Diputació de Lleida que avisa que la zona està protegida.

Segons fonts del Departament que dirigeix Francesc Baltasar, el transvasament del Segre és una "obra d'interès general" que prima sobre la protecció mediambiental de què gaudeix la zona, que forma part de la Xarxa Natura 2000, promoguda per la UE amb l'objectiu d'afavorir la protecció d'alguns ecosistemes europeus. De fet, la Generalitat estudia totes les possibilitats per garantir el subministrament a la zona de Barcelona.

Segons el projecte de la Conselleria, si no plou d'ara a l'octubre, es portarà a terme el transvasament, però abans d'executar-se les obres s'ha de fer un "estudi d'evolució de l'impacte sobre el territori" d'aquestes infraestructures que si indiqués un impacte elevat caldria "compensar".

Tot i això, moltes entitats ecologistes s'han pronunciat en contra de la possibilitat de fer el transvasament i n'hi ha, com per exemple Depana, que estudien la possibilitat de denunciar la Generalitat davant la Unió Europea. Aquest dijous mateix l'Associació de Pescadors de l'Alt Urgell ha avisat que l'extracció d'aigua mataria l'ecosistema del riu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut