La XVI edició de la Fira Modernista de Terrassa arriba amb 300 activitats i la gastronomia de l'època com a protagonista

ACN Terrassa.-Terrassa tornarà a reviure la ciutat de principis del segle XX amb la celebració de la XVI edició de la Fira Modernista els dies 11, 12 i 13 de maig. La cita, que inclou més de 300 propostes per a tot tipus de públic, posarà en valor la gastronomia de l'època. Una vintena d'establiments de la localitat elaboraran menús amb els aliments típics del modernisme recordant el què menjaven i bevien tant la burgesia com les classes treballadores. També hi haurà recreacions històriques, mostres d'oficis artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes de la població, exposicions, espectacles i l'oportunitat de passejar amb vestits d'època. Tot plegat en una edició que recordarà la figura de Lluís Muncunill amb un itinerari que repassarà el llegat d'aquest arquitecte egarenc.

L'alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, ha presentat el programa d'enguany en un acte que s'ha celebrat aquest dijous al Teatre Principal. El batlle ha destacat la completa oferta de la fira que afirma s'ha convertit en un esdeveniment turístic destacat a Catalunya. El tret de sortida serà el divendres 11 de maig, a partir de dos quarts de vuit del vespre, amb una gran inauguració que tindrà lloc a la Plaça Vella, que es convertirà en l'antiga Plaça Major, on s'hi feia el mercat a cel obert. Coincidint amb el 150è aniversari del naixement de l'arquitecte Lluís Muncunill, la Fira Modernista inclourà un itinerari per alguns dels edificis que va dissenyar l'arquitecte egarenc com les fàbriques Aymerich, Amat i Jover o la Masia Freixa.Tornaran a repetir-se activitats com el Trenet del 1900, el Pícnic Modernista o les visites guiades a la teulada de la Masia Freixa.

Anar al contingut