La Xina retira de la circulació 54 trens bala per raons de seguretat (Foto: Reuters)
La Xina retira de la circulació 54 trens bala per raons de seguretat. (Foto: Reuters)
Pequín

La Xina retira 54 trens bala que operen entre Pequín i Xangai per raons de seguretat

La Xina reconsidera la seva política ferroviària. L'empresa fabricant de trens d'alta velocitat retira de la circulació 54 trens que operaven entre Pequín i Xangai per raons de seguretat. Això es produeix després del xoc entre dos trens el passat mes de juliol.

Actualitzat
El gran emblema del "gegant xinès", els trens bala, trontolla davant de l'incident amb el xoc de dos trens d'alta velocitat que va provocar la mort de 40 passatgers.

Després que el govern parés l'aprovació de nous projectes relacionats amb aquestes infraestructures, l'empresa xinesa fabricant d'aquests trens ha anunciat la retirada de 54 trens bala que operen entre Pequín i Xangai per raons de seguretat.

Mentre encara s'investiguen les causes de l'accident, el cap de l'organisme laboral a la Xina diu que l'accident revelava greus errors de disseny i que es podria haver evitat. Alguns crítics, a més, afegeixen que l'orgull xinès es podria haver construït massa ràpidament sense tenir les mesures de seguretat pertinents per a la seva circulació.

Per la seva part, el "premier" xinès, Wen Jiabao, demanava que la velocitat mitjana dels nous trens es reduís per millorar el control i la capacitat de resposta per part dels conductors. D'aquesta manera, la Xina reconsidera la seva política ferroviària que havia fet fins ara.




Anar al contingut