Pequín

La Xina prohibeix els càstigs físics i les operacions quirúrgiques a les clíniques d'addictes a internet

El govern xinès ha prohibit que les clíniques que atenen els joves addictes a internet puguin aplicar-los càstigs físics o sotmetre'ls a operacions quirúrgiques. Són pràctiques habituals en aquest tipus de centres, on fins i tot l'estiu passat un intern va morir per una pallissa. Es calcula que a la Xina un 14% dels internautes, fins a 4 milions, són addictes a internet.

Actualitzat
La Xina és el país amb més internautes del món, concretament 338 milions, i les autoritats, que estimen que 4 milions són addictes a la xarxa, la majoria dels quals són adolescents, sembla que es comencen a adonar del problema. El Ministeri de Sanitat, a banda de posar fre a les pràctiques abusives que es practiquen en clíniques que tracten aquest addició, han pres altres mesures.

Han decidit promoure un esborrany per a una guia, a la qual tindran accés els adolescents, per fer ús d'internet de manera sana. A banda, també han decidit que els professionals que es faran càrrec del diagnòstic de possibles addictes a la xarxa seran especialistes en salut mental.

Actualment a la Xina, on els adolescents passen de mitjana 5,3 hores a internet al dia, el doble que a la resta de països, hi ha unes 300 organitzacions que es fan càrrec d'addictes. Un dels seus tractaments habituals són els electroxocs, que el govern xinès ja va prohibir a l'estiu en comprovar que era nociu per a la salut dels adolescents.

També a l'estiu, el responsable d'una d'aquestes clíniques va ser detingut després que diversos pacients van denunciar tortures i maltractaments.
Anar al contingut