La Xina posa en marxa la línia d'alta velocitat més llarga del món

Es posa en marxa a la Xina la línia d'alta velocitat més llarga del món. Recorre els 2.300 quilòmetres entre Pequín i Canton en 8 hores, menys de la meitat que un tren convencional.

RedaccióActualitzat
S'ha estrenat la línia d'alta velocitat més llarga del món a la Xina. El primer tren sortia a primera hora del matí des de Pequín en direcció a Canton. Es tracta de 2.300 quilòmetres, la distància que separa aquestes dues ciutats, que el nou ferrocarril fa amb 8 hores, dotze hores menys del que triguen els trens convencionals.

El "tren bala" viatja a una mitjana de 300 quilòmetres per hora i fa parades a les principals ciutats de l'interior del país. En concret, passa per sis províncies on viuen 600 dels 1.300 milions de xinesos que hi ha al país i els bitllets valdran uns 90 euros en classe turista.

A més, bat el rècord de la línia més llarga del món que tenia la mateixa Xina amb el tren entre Pequín i Xanghai que té 1.300 quilòmetres.

La Xina ha creat una de les xarxes d'alta velocitat més grans del món en només quatre anys i ara és líder en aquesta tecnologia, amb més de 9.000 quilòmetres a tot el país i que exporta a l'Àsia central i a l'Aràbia Saudita. De tota manera, els trens ràpids xinesos generen recel per aquesta expansió tan ràpida i sobretot per l'accident que hi va haver el juliol del 2011 en què van morir 40 persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut