Un casament tradicional a la Xina
Un casament tradicional a la Xina
Pequín

La Xina imposa un període de reflexió a les parelles abans de divorciar-se

Entre dues setmanes i tres mesos d'espera abans de continuar amb el procés de separació

Actualitzat

Separar-se a la Xina serà una mica més difícil a partir d'ara. Els tribunals del país asiàtic han començat a imposar un temps d'espera a les parelles que hi arriben amb la voluntat de trencar la seva relació. L'objectiu dels jutjats xinesos és frenar les separacions.

Entre dues setmanes i tres mesos d'espera abans de continuar amb el procés de separació. Es tracta d'una prova pilot orientada a resoldre disputes domèstiques i que està especialment dirigida a les parelles joves que, segons els jutges, són més propenses a "ruptures impulsives".

Durant el període de "refredament", les parelles reben assessorament matrimonial i, a vegades, visiten fins i tot un psicòleg. A més, el jutge parla amb elles per alertar-les de les complicacions que comporta un divorci, com la negociació per la custòdia dels fills, si en tenen, i el repartiment de les propietats que tinguin en comú.

Notícia relacionada: Augmenten els divorcis entre parelles de més de 60 anys

Segons expliquen els mitjans del país, s'intenta que aquestes converses es portin a terme en un ambient distès, lluny de la imatge severa d'un tribunal, amb sales amb sofà i altres comoditats.

Els jutges asseguren que no pretenen "forçar les parelles a continuar juntes", sinó evitar decisions precipitades, i afegeixen que el temps d'espera no s'aplica en casos de violència domèstica.

Un 40% més de divorcis els últims deu anys

Els divorcis estan autoritzats a la Xina des de la instauració del règim comunista, el 1949, però una societat conservadora i amb fortes tradicions orientals feia que gairebé no n'hi hagués.

En l'última dècada, però, han augmentat prop d'un 40%. El 2016, n'hi va haver uns 4 milions, i en moltes grans ciutats, com Xangai, la taxa de separacions supera de llarg la de matrimonis.

Notícia relacionada: Creen una app per ajudar a repartir el temps dels fills entre pares separats

Anar al contingut