Rinoceronts (Reuters)
Rinoceronts (Reuters)
Xina

La Xina fa marxa enrere i manté la moratòria al comerç de banyes de rinoceront

La decisió arriba una setmana després que el govern xinès va tornar a legalitzar el comerç d'algunes parts d'animals que estan en risc d'extinció

Actualitzat

El govern xinès ha anunciat aquest dilluns que manté la prohibició de l'ús i comerç de banyes de rinoceront i ossos de tigre, a l'espera que la prohibició es mantingui de manera indefinida.

El subsecretari general executiu del Consell d'Estat, Ding Xuedong, ha explicat que la intenció és mantenir de manera temporal la prohibició de l'ús i comerç dels ossos i les banyes d'animals que estan en perill d'extinció.

A més, ha destacat que cal continuar la prohibició d'una normativa que ja porta 25 anys establerta i, per tant, cal seguir lluitant en aquesta direcció:

"El govern xinès no ha canviat la seva posició sobre la protecció de la vida animal i no relaxarà la seva campanya contra el tràfic il·legal i el comerç de rinoceronts, tigres i els seus productes derivats i altres activitats delictives.

 

L'ús en medicina com a cas excepcional

La polèmica es va reobrir després que el govern expliqués a finals d'octubre que tant els ossos com les banyes es podrien utilitzar en "ocasions especials" com, per exemple, en els tractaments que realitzen els metges certificats per l'Administració Estatal de Medicina Tradicional.

També s'inclouria l'ús només per a investigacions científiques, sempre i quan els professionals obtinguin un permís administratiu per utilitzar algunes parts d'aquests animals.

Reacció de les ONG mediambientals i ecologistes

Davant l'anunci de la prohibició, però el seu ús vigent en medicina, l'organització mediambiental com el Fons Mundial per la Naturalesa (WWF) ha comunicat el seu descontentament i ha demanat que qualsevol excepció sobre la prohibició sigui estudiada.

També han manifestat que permetre el seu ús o comercialització, fins i tot en animals en captivitat, "hagués tingut un impacte devastador en les poblacions de tigres i rinoceront salvatges."

 

 

Protecció de la conservació d'espècies en risc d'extinció

Les diverses organitzacions també han explicat que tota precaució és bona, ja que tant els tigres com els rinoceronts són espècies que es troben a nivells força baixos i, per tant, el veto xinès sobre l'ús i venda d'ossos i banyes hauria de ser permanent.

Altres com l'organització WildAid, que vetlla per la conservació d'animals en risc, ha manifestat que la protecció d'aquestes espècies i la modificació de la llei és un altre pas per seguir reafirmant que la Xina s'ha de situar com a "líder mediambiental".

El govern ha afegit que seguirà treballant amb altres països internacionals per protegir la vida silvestre de les espècies i tractarà amb "severitat" els actes il·legals.

ARXIVAT A:
XinaMaltractament animal
Anar al contingut