Xangai

La Xina estrena l'hotel més alt del món

La Xina acaba d'inaugurar el Centre Financer Mundial de Xangai, el tercer gratacel més alt del món amb 492 metres i 101 pisos. Aquest edifici, a més de convertir-se en símbol del principal punt econòmic del país, també té una altra peculiaritat. Entre les plantes 79 i 94 hi ha l'hotel Park Hyatt, el més alt del món, i per sobre queda el mirador a la ciutat, situat a 474 metres d'altura. Els únics gratacels que superen el Centre Financer Mundial de Xangai són la Torre Burj de Dubai, als Emirats Àrabs, i el Taipei, a Taiwan.

Actualitzat

El Centre Financer Mundial de Xangai està situat a l'àrea financera de Lujiazui. Es troba rodejat de gratacels i se'l reconeix, a més de per la seva alçada, perquè té una zona buida en forma de trapezi a la part superior. El disseny inicial comptava construir-hi un forat de forma circular, recordant el sol naixent, però es va modificar per no ferir la sensibilitat dels xinesos, ja que el podien relacionar amb la bandera del Japó.

"És una preciosa fusió de forma i funcionalitat, eficiència i elegància". Així és com ha definit el gratacel Eugene Kohn, el president de l'empresa nord-americana Kohn Pedersen Fox Associated, encarregada del seu disseny.

L'edifici resposa sobre 2.200 pilars d'acer enterrats a 78 metres del subsòl. Per cada dotze pisos, n'hi ha un de seguretat per facilitar l'evacuació en cas d'incendi. El gratacel compta amb 70 plantes d'oficines, un centre de premsa de dues, l'hotel de quinze i comerços a la part baixa de l'edifici.

Park Hyatt: tres treballadors per client

L'hotel Park Hyatt començarà a funcionar el mes d'octubre. Tindrà 700 treballadors, 3 per cada client, i 174 habitacions, de les quals 32 seran suites. Passar-hi una nit costa uns 500 euros. El restaurant té una carta de 4.000 varietats de vins i els cuiners treballaran per satisfer els capricis dels clients.

Anar al contingut