Liu Xia, viuda del Premi Nobel Liu Xiaobo (REUTERS)
Xina

La Xina diu que ha alliberat la viuda del Nobel de la Pau Liu Xiaobo

Els amics del matrimoni Liu asseguren que la dona del Premi Nobel està retinguda i sota un estricte control de les autoritats xineses

Actualitzat

Les autoritats de la ciutat xinesa de Shenyang asseguren que Liu Xia, la viuda del Premi Nobel de la Pau Liu Xiaobo, "és lliure". Però els amics i familiars de la parella denuncien que no poden contactar amb ella i que Liu Xia continua sota vigilància del règim.

El cos de Liu Xiaobo l'han incinerat en una cerimònia privada, han assegurat les autoritats xineses, després que el Nobel va morir dijous en un hospital envoltat de fortes mesures de seguretat. Però aquesta versió contrasta amb la denúncia dels amics de la família, que asseguren que Liu Xia continua detinguda i sota un estricte control de les forces de seguretat xineses.

Liu Xia, que també té una salut delicada, ha passat els últims set anys sota arrest domiciliari sense que abans se l'hagi acusat o jutjat de cap delicte. Denuncia que va ser una represàlia del govern per la concessió del Nobel al seu marit.

 

Anar al contingut