Pequín

La Xina adverteix que no apreciarà el iuan, tot i les pressions dels Estats Units

Pequín ha advertit que continuarà aplicant una reforma gradual del seu mecanisme canviari, en la primera visita a la Xina del secretari del Tresor dels Estats Units, Henry Paulson. El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers xinès ha reiterat la posició presa en les reunions anuals amb l'FMI de no revaluar la moneda i ha declarat que "continuarem buscant una reforma efectiva i gradual que reflecteixi millor la demanda del mercat". Henry Paulson s'estarà tres dies a la Xina per tal d'intentar que aquest país canviï la seva posició respecte al mecanisme canviari, en una reunió amb la viceprimera ministra, Wu Yi, anomenada "la dama de ferro" xinesa.

Actualitzat
El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers xinès, Quing Gang, ha declarat que "els Estats Units tenen les seves preocupacions, però la Xina té el seu propi interès, així que hauríem seguir l'esperit de respecte mutu i comprensió, en comptes d'interferir en la cooperació o polititzar els assumptes econòmics".

Henry Paulson va declarar abans d'anar cap a la Xina que el gegant asiàtic hauria de dur a terme reformes que flexibilitzin el tipus de canvi de la seva divisa i que facin que la seva economia es regeixi més pel mercat.

Mentrestant, la moneda oficial xinesa s'ha cotitzat al seu màxim històric respecte al dòlar, després de l'any passat se la desvincular del dòlar i se la va enllaçar amb una bossa de divises per augmentar-ne lleugerament la flexibilitat.
Anar al contingut