La xarxa ofereix treballs de final de grau, màster o doctorat per 8 euros la pàgina

El mercat negre de títols i treballs universitaris: un treball de final de màster per 600 € o un títol fals per 300 €

RedaccióActualitzat

La xarxa dona totes les facilitats per encarregar tesis doctorals o treballs de màster, i, fins i tot, per comprar directament títols universitaris falsos.

En ple escàndol dels màsters, Pedro Sánchez es va veure obligat a publicar la tesi doctoral pels dubtes creats per Ciutadans i PP sobre si ell n'era l'autor.

En el cas de Sánchez s'ha demostrat que la seva tesi no va ser plagiada, però a internet és fàcil trobar pàgines on es poden encarregar tot tipus de treballs de recerca. Fins i tot, es poden comprar títols universitaris.

Aconseguir un treball de final de màster

Fent una simple recerca per internet trobem moltíssimes pàgines on ofereixen, sobretot amb discreció, els seus serveis per fer un treball de final de grau, de màster o fins i tot el doctorat. Algunes, per 8 € la pàgina.

 

D'altres directament et diuen que et fan la tesi i et garanteixen que està lliure de plagis i es lliura amb total confidencialitat. N'hi ha que fan la investigació, la redacció i la correcció, de principi a final.

S'omple un formulari amb el tipus d'encàrrec, el nombre de pàgines i la data d'entrega. En aquesta web, per exemple, per 672 € es pot aconseguir un treball de final de màster de 50 pàgines.

 

TV3 ha contactat amb una d'aquestes empreses per comprovar-ne el funcionament i també amb un biòleg que es dedica a fer articles acadèmics que firmen altres persones. No vol sortir davant de càmera, però ens explica que cobra uns 1.500 € per un mes de feina. No només redacta, sinó que també fa la investigació.

 

Comprar directament un títol fals per internet

Per 344 euros t'envien en 15 dies un diploma fals utilitzant els models originals.

Per internet també es poden trobar pàgines on et donen consells perquè no t'enganxin si copies un treball.

Però les universitats tenen sistemes de control antiplagi. De fet, l'any passat, a la Universitat Autònoma de Barcelona van expulsar una alumna per haver copiat el treball de final de grau.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut