Imatges de les declaracions institucionals del president Puigdemont els dies 4, 21 i 26 d'octubre
Barcelona

La xarxa interpreta el missatge simbòlic de la porta en els discursos de Puigdemont

RedaccióActualitzat

En els missatges insitucionals i les compareixençes dels polítics poques coses es deixen a l'atzar. Cada paraula està estudiada, com també l'escenografia. I a les xarxes són molts els que intenten fer-ne lectures.

Precisament en les úlitmes hores diversos tuitaires han especulat sobre la posada en escena dels últims missatges del president Carles Puigdemont. En concret s'han fixat en la porta que té el president: si estava oberta o tancada i què podia voler dir.

Porta tancada: En l'últim missatge d'aquest dijous 26 d'octubre, en què Puigdemont no va convocar eleccions i va deixa en mans del Parlament la resposta al 155, la porta estava tancada.

Porta entreoberta: El 21 d'octubre, el president de la Generalitat va comparèixer després que el Consell de Ministres donés llum verda a l'aplicació de l'article 155. En aquella ocasió va demanar un ple al Parlament per decidir sobre "l'intent de liquidar l'autogovern" i la porta estava un punt oberta.

Porta oberta: Tres dies després del referèndum de l'1 d'octubre, el dia 4, Puigdmemont feia un discurs institucional per donar resposta al de Felip VI, que va acusar la Generalitat de situar-se "al marge del dret i la democràcia". Li responia: "Majestat, així no". Aquell dia la porta de Palau era oberta.

Per alguns usuaris de Twitter, el fet que la porta ahir ja estigués tancada vol dir que "la porta al diàleg ja s'ha tancat".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut