Premiats de la Xarxa de Càtedres Abertis (Abertis)
Premiats de la Xarxa de Càtedres Abertis (Abertis)
Santiago de Xile

La Xarxa de Càtedres Abertis entrega el seu sisè Premi Internacional

RedaccióActualitzat

Aquest divendres 14 d'octubre s'ha entregat el Premi Internacional de la Xarxa de Càtedres Abertis d'Infraestructures i Transport a Santiago de Xile. Enguany hi han participat estudiants dels cinc països on la Càtedra hi és present: el Brasil, Espanya, França, Puerto Rico i Xile. L'objectiu de la Xarxa de Càtedres és potenciar la seguretat viària dins dels plans d'estudi superiors.  

El premi està dotat amb 10.000 euros i reconeix la millor tesi doctoral d'entre tots els guanyadors dels premis nacionals de cada càtedra. En aquesta ocasió, la distinció ha recaigut en dues tesis: la de Carlos Llorca (Universitat Politècnica de València), amb el títol "Anàlisi de l'avançament en carreteres convencionals i proposta de models per a la millora del disseny i de la senyalització de les mateixes" i la de Cristina Torres (Pontifícia Universitat Catòlica de Xile) titulada "Optimització Heurística multiobjectiu per a la Gestió d'Actius d'Infraestructures de Transport Terrestre".

En la modalitat de tesines de màster, el premi ha estat per Meritxell Pacheco, de la UPC-BarcelonaTec, sota el títol "Traffic parameters estimation from the analysis of connected car data".

Abertis i la Fundació Abertis impulsen des de 2003 la creació de diverses càtedres en col·laboració amb universitats i institucions acadèmiques nacionals i internacionals.

La primera càtedra es va establir a Espanya a la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTec sota la direcció de Francesc Robusté. Posteriorment, s'hi van sumar França (IFSTTAR-École des Ponts), Puerto Rico (Universitat de Puerto Rico), Xile (Universitat Pontifícia Catòlica de Xile) i, recentment, el Brasil (Universitat de Sao Paulo).

Anar al contingut