Barcelona

La Voyager 1 supera els 18.000 milions de quilòmetres de la Terra i està a punt de sortir del sistema solar

Després de 35 anys travessant l'espai, la Voyager 1 ja ha superat els 18.000 milions de quilòmetres de distància de la Terra i està a punt de sortir del sistema solar. Es necessiten 17 hores perquè el senyal enviat des de la sonda arribi a la NASA.

RedaccióActualitzat
La nau nord-americana Voyager 1, que va ser llançada a l'espai al setembre del 1977, acaba de superar els 18.000 milions de quilòmetres de recorregut i es prepara per sortir del sistema solar.

Segons ha informat la NASA, els experts no poden calcular amb exactitud el moment en què la nau superarà l'heliopausa -el límit teòric que assenyala la fi de la influència del Sol- i entrarà en la immensitat de l'espai interestel·lar.

L'exdirector del projecte JPL de la NASA, Edward Stone, ha destacat que "quan això passi, la Voyager 1 es convertirà en la primera nau llançada des de la Terra que surt de la bombolla".

La missió d'aquesta nau, juntament amb la seva bessona, Voyager 2, era visitar Júpiter i Saturn. Després de proporcionar fotografies de les llunes d'aquests planetes i determinar que la Gran Taca Vermella de Júpiter és un gran remolí de vent d'uns 300 anys d'antiguitat, els científics van voler allargar el viatge de la sonda, a la recerca dels límits del sistema solar.

A hores d'ara, es necessiten 17 hores perquè el senyal enviat des de la sonda arribi a la NASA.

Una fotografia històrica

El febrer de 1990, quan la sonda va assolir els 6.000 milions de quilòmetres de distància de la Terra, el científic Carl Sagan va ordenar a la sonda que girés la seva càmera i fes una fotografia del sistema solar. La imatge resultant es va conèixer com a "Pale Blue Dot" (Punt Blau Pàl·lid), i mostra la Terra com un punt diminut enmig de la immensitat de l'espai.

Voyager 2


Per la seva part, la Voyager 2, tot i haver estat llançada un mes abans que la seva bessona, ha tingut una trajectòria més lenta. Va sobrevolar Urà el 1986 i tres anys més tard es va acostar a Neptú.
Anar al contingut