Barcelona

La votació del nom de la nova CDC s'ajorna per falta de consens

Artur Mas: "El nou partit neix amb un objectiu concret: passar de l'autonomia a la sobirania"

RedaccióActualitzat

El congrés fundacional de la nova formació que agafarà el relleu de CDC ha començat a les vuit del vespre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Els primers minuts s'han dedicat a l'elecció de la mesa del congrés, per donar pas, de seguida, al discurs inaugural d'Artur Mas. Un discurs que ha començat ple de metàfores marineres: "El projecte amarra després d'una molt intensa i llarga singladura, però no queda aturat: salpa un nou vaixell, rumb a Ítaca".

I quan ha entrat en matèria no ha amagat l'objectiu:

"El nou partit neix amb un objectiu concret, nuclear: passar de l'autonomia a la sobirania. Transitar des de l'aspiració d'una Espanya plurinacional  -que l'Estat espanyol no contempla, ni desitja, ni vol- a un estat català de ple dret, membre de la Unió Europea."

Mas també ha avançat que el nou partit "neix amb voluntat de centralitat social, de representar sectors amplis de la nostra societat, de la societat catalana. Aglutinador de sensibilitats diverses i plurals". També ha de ser "un partit amb vocació i voluntat de govern. I per tant, amb voluntat real de transformació de la societat".

La primera decisió, el nom, ajornada

El primer que havien de decidir els associats era el nom del nou partit. Els participants, uns 3.000, podien votar entre dues propostes: "Catalans Convergents", en versió més breu "CATconvergents", o "Més Catalunya", en versió més breu, "mésCat".

La votació del nom del nou partit era el plat fort d'aquest divendres, però ha quedat ajornada. Cap de les dues propostes ha generat prou consens.

La presidenta de la mesa del congrés fundacional, Mayte Rivero, ha explicat que dissabte es crearà una comissió que determinarà quins noms es posaran a votació i quan es farà la votació.

Aquest divendres a la nit, Rivero ha anunciat que "veient que les dues propostes plantejades no han tingut acollida, els membres de la mesa hem decidit canviar l'ordre del dia i avui no es vota el nom. Demà es crearà una comissió perquè la gent pugui participar-hi".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut