Barcelona

La votació al Congrés de la moció que reclama el fons de competitivitat irromp en campanya

El Congrés dels diputats focalitza l'interès de la jornada política d'avui. Aquest vespre s'hi votarà la moció de Convergència i Unió que reclama el pagament aquest any al govern català dels 1.400 milions del Fons de Competitivitat. És una partida que ha d'ajudar a reduir el dèficit de la Generalitat. Però la moció busca també deixar en evidència el PSC, ja que una vegada més han de triar entre votar conjuntament amb el PSOE, o que els 25 diputats socialistes catalans se'n desmarquin, i no passarà. Tot plegat, es produeix en plena campanya electoral.

Actualitzat
El portaveu del PSC i cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha denunciat des d'"El matí de Catalunya Ràdio" que la votació d'avui només respon a un comportament electoralista: Nadal ha explicat que han introduït una esmena a la moció "perquè en la dinàmica parlamentària justament del que es tracta és de fer que les mocions puguin ser guanyadores, fruit de la negociació parlamentaria". Segons Nadal, volen l'esmena perquè "volem que guanyi Catalunya, perquè no volem que es faci electoralisme amb això".

Josep Antoni Duran i Lleida, de Convergència i Unió, recorda que els socialistes catalans van votar al Senat un text idèntic i que ara es fan enrere: "El PSC va votar al Senat amb el PP i contra el PSOE i si ho va fer al Senat és pura i simplement perquè al Senat passen amagats amb el grup de l'Entesa i per tant no es nota que voten contra el PSOE. Aquí, com que es notaria que hi hauria ruptura de vot, no poden fer-ho i per tant per això no defensen aquesta moció".

Pel president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, tant el PSC com CiU tenen coses pendents en l'afer del Fons de Competitivitat: "Demanem al Partit dels Socialistes que voti favorablement a les resolucions que hi ha al Congrés dels Diputats a favor que Catalunya tingui el fons de competitivitat. Però també li demanem al senyor Duran Lleida que treballi una mica, que convoqui ja la comissió mixta".

La popular Alícia Sánchez-Camacho recorda que el PP és coherent en aquesta reivindicació: "El PP va votar que sí al Senat i el PP vota sí al Congrés dels Diputats perquè Catalunya rebi els diners i que ens pertoquen i, per tant, que estableix la llei".

I Dolors Camats, la portaveu d'ICV, denuncia el tacticisme de CiU amb la seva moció: "És totalment tàctica i electoralisme, des del punt de vista que la Generalitat té instruments més potents que una moció al Congrés per fer seure l'Estat i reclamar aquest fons."



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut