Vela

La Volvo Ocean Race salpa dissabte d'Alacant amb els vaixells de Telefónica i Ericsson com a favorits

Quan no fa ni mig any des de la disputa de la Barcelona World Race, les tripulacions més agosarades de la vela internacional tornen a enrolar-se en una gesta única: la Volvo Ocean Race, la volta al món per escales. Vuit tripulacions salpen dissabte del port d'Alacant amb destí Sant Petersburg i un termini de nou mesos per completar la regata. D'entre els vaixells participants destaquen les naus Ericsson 4, del brasiler Torben Grael; el "Telefónica Negre" de l'olímpic Fernando Echávarri, i el "Telefónica Blau" del també olímpic Iker Martínez.

Actualitzat
En aquesta edició, hi participen vuit tripulacions, però en realitat són sis equips perquè Telefónica i Ericsson hi han inscrit dos vaixells, que són els grans favorits per adjudicar-se aquesta regata per escales que dura nou mesos. L'operadora de telefonia espanyola, que en l'edició passada va veure com durant la setena etapa s'enfonsava el seu vaixell a l'Atlàntic, juga amb dues cartes. El medallistes olímpics Fernando Echavarri i Iker Martínez patronegen, respectivament, el "Telefónica Negre" i el "Telefónica Blau".

Inicialment, no hi ha tàctica d'equip i cada tripulació té autonomia pròpia. Ericsson és l'altre gran aspirant a la victòria i, sobretot, el vaixell que patroneja el brasiler Torben Grael, quíntuple medallista olímpic. El català Guillem Altadill afronta la seva cinquena volta al món per escales i ho fa enrolat amb el "Team Rusia" com a cap de guàrdia. Jordi Calafat, campió olímpic a Barcelona 92, per la seva banda, participarà a bord de l'equp del "Telefónica Negre".

La Volvo Ocean Race es disputarà en deu etapes. La primera sortirà d'Alacant i acabarà a Ciutat del Cap. La resta de ports d'aturada obligada són Coxin, a l'Índia, Singapur, Quingdao, Rio de Janeiro, Boston, Galway (Anglaterra), Marstrand (Suècia), Estocolm i, finalment, Sant Petersburg.
Anar al contingut