La vocalista Dee Dee Bridgewater dóna el tret de sortida al desè aniversari del Vijazz Penedès

ACN Barcelona.-La vocalista Dee Dee Bridgewater, acompanyada pel trompetista Theo Crocker, obriran aquest divendres al vespre la desena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2016, que s'allargarà fins el 3 de juliol a Vilafranca del Penedès. Dissabte serà el torn del cantant i baixista camerunès Richard Bona, acompanyat de la formació Mandekan Cubano, que debutarà a Catalunya. Un festival que busca consolidar un lloc preeminent en el circuït d'aparadors de jazz europeus, programant dues actuacions dels músics de jazz més sol·licitats, com són Gogo Penguin i el trompetista Ibrahim Maalouf, que completaran el cartell.

Dee Dee Bridgewater arribarà a Vilafranca del Penedès acompanyada per un quintet especial, en què destaca el trompetista Theo Crocker. El festival ha apostat per la seva "personalitat efervescent" i les "sorprenents dots vocals". Guanyadora de tres Grammys, va començar la seva carrera als anys 60 i en aquests moments ofereix el seu darrer disc, 'Dee Dee Featfer's', com a tribut a Nova Orleans en el desè aniversari de l'huracà Katrina. Dissabte serà el torn del cantant i compositor Richard Bona i la formació Mandekan Cubano, amb el seu repertori impregnat de música africana tradicional cubana. També actuarà el trio de Manchester Gogo Penguin, el grup britànic que s'ha convertit en la revelació d'aquest any i que fusiona el jazz i la música electrònica. Pel que fa a diumenge, pujaran a l'escenari el bateria Manu Katché, que descobrirà la seva faceta més jazzística i creativa, i el trompetista Ibrahim Maalouf, amb el projecte 'Red & Black Licht'. Un cartell que la direcció del festival ha destacat com d'alta qualitat artística que els permetrà consolidar-se com un dels aparadors de jazz de referència a nivell europeu.Estrena de nous espaisEntre les novetats d'aquesta desena edició, el Vijazz ha substituït el segon escenari per un espai on hi oferirà música les escoles de la ciutat i, just a costat, hi haurà una desena de 'food trucks', per garantir una oferta gastronòmica. En paral·lel, també s'ha reservat un espai per al descans dels participants i afegeix una segona sala de tast.

Anar al contingut