Internet

La Viquipèdia fa més fàcil col·laborar-hi

La Viquipèdia es basa en la contribució de voluntaris que escriuen articles i els revisen però a poc a poc ha anat perdent editors. Per reaccionar davant d'aquesta minva d'autors, la Fundació Wikimedia ha anunciat que hi haurà canvis significatius a partir d'aquest mes d'abril.

Actualitzat
Al darrer apunt publicat al blog d'aquesta fundació, el responsable de l'experiència dels usuaris, Naoko Komura, hi explica que els canvis pretenen que la col·laboració en aquesta obra col·lectiva sigui més fàcil. Hi haurà una barra d'eines que permetrà inserir enllaços i les taules, i també s'oferirà un paquet d'ajudes amb trucs per a les funcions més utilitzades.

A banda d'aquest esforç per fer més apta la contribució, els canvis a l'enciclopèdia d'internet també seran visibles per a tots els usuaris, que trobaran una navegació més còmoda. La finestra de cerques, per exemple, estarà més a l'abast. A més, treballen per incorporar en una data no determinada altres millores relatives a la càrrega d'imatges, d'arxius PDF i de vídeos.

El descens de col·laboradors va quedar registrat després que l'investigador madrileny Felipe Ortega, del grup Libresoft, així ho desvelés a la seva tesi doctoral.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut