Kabul

La violència dels talibans i les sospites de frau marquen les eleccions a l'Afganistan

El poble afganès ha votat la composició de l'Assemblea Nacional en una jornada de violència i sospites de frau electoral. Diversos atacs de la insurgència han provocat la mort de 42 persones i un centenar de ferits. Malgrat els atacs i el boicot dels talibans, la participació en els comicis ha arribat al 40%. El ministre de l'Interior afganès ha volgut destacar la importància d'aquestes eleccions per al futur del país i el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha felicitat el poble afganès pel bon desenvolupament dels comicis.

Actualitzat
La por dels atacs talibans ha marcat les eleccions celebrades a l'Afganistan, on 42 persones han mort i 107 han resultat ferides durant la jornada de votacions. Concretament, hi han mort 11 civils, 3 policies, 1 militar i 27 talibans.

Els talibans havien avisat que boicotejarien els comicis i havien amenaçat d'atacar els votants que s'apropessin a les urnes i també els membres de les meses electorals. Com a conseqüència de tot plegat, alguns col·legis no han arribat a obrir i la participació ha quedat en el 40%.

Corrupció i frau


Aquestes eleccions al Parlament també es troben a l'ull de l'huracà després de les irregularitats dels comicis presidencials de l'any passat i estan sota sospita de frau per falsificacions de carnets de votants.

El recompte de vots és un procés lent; els primers resultats no se sabran fins al 8 d'octubre i els definitius no s'esperen abans del 30 del mateix mes.

L'Afganistan ha arribat aquest 2010 als pitjors nivells de violència per part dels talibans des que aquests van ser derrocats l'any 2001. Per tant, un dels reptes més urgents és pacificar el país, encara que n'hi ha d'altres gairebé igual d'insuperables, com la corrupció, la pobresa o la discriminació de les dones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut