Osca

La vídua de l'alcalde de Fago diu que s'havien plantejat marxar del poble

En la segona sessió del judici per l'assassinat de l'alcalde de Fago al gener del 2007, la vídua de Miguel Grima ha relatat davant del jutge les amenaces que rebia el seu marit i ha explicat que fins i tot es van plantejar anar-se'n a viure a un municipi del costat. Celia Estalrich ha admès que va fer "tot el possible" per convèncer el seu marit perquè deixés la política davant el "to agressiu" que havien adoptat alguns dels contraris a la seva gestió. A banda dels pamflets i les pintades contra Grima, algú també els va punxar una roda del vehicle que tenien i fins i tot els en van manipular els frens.

Actualitzat
En el judici pel crim a l'Audiència d'Osca, la vídua de Miguel Grima ha declarat que el seu marit estava "una mica desesperat i cansat" per l'oposició que es trobava amb certs veïns que anaven a les assemblees municipals -l'equivalent als plens en els municipis sense ajuntament, com Fago- i que "no estaven d'acord amb res". Segons ella, l'alcalde estava "tens, perquè així no es viu a gust, quan estàs assetjat per un grup tan organitzat, a l'ombra".

Celia Estalrich ha afirmat que ja havien estat objecte de pressions com ara quan els van punxar la roda del vehicle que tenien. Una altra vegada van deixar el cotxe a fora durant la nit i l'endemà, quan van anar a passar la ITV, els van avisar que algú n'havia manipulat els frens. Segons la testimoni, la parella "mai" no va deixar les claus posades en cap dels dos vehicles que tenien.

La vídua ha assenyalat el metge basc Iñaki Bidegaín com a líder dels "enemics de Miguel" i ha indicat que es reunien "a casa seva" per elaborar els pamflets amb els quals empaperaven el municipi. A més ha considerat molt estrany que Bidegaín, que va ser l'única persona que va veure el presumpte assassí, el guàrdia forestal Santiago Mainar, poca estona després dels fets no l'anés a avisar que hi havia el cotxe del seu marit a la carretera, ni tan sols quan va començar la recerca per trobar-lo. La vídua ha manifestat que no va sospitar de Mainar en cap moment, fins que el va detenir la Guàrdia Civil.

Precisament, els agents de l'Institut Armat que han declarat aquest dimarts han negat haver fet cap pacte amb l'únic encausat perquè es declarés culpable i han desmentit d'aquesta manera la versió de Mainar. Els agents han assegurat que no van apreciar cap contradicció en la declaració de l'acusat i que els va semblar que oferia un testimoni "seriós i sincer".
Anar al contingut