El testimoni de la víctima d'una violació en grup a Manresa: "Tinc atacs de pànic"

Ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici contra quatre homes acusats de violar una menor el juliol del 2019

Actualitzat

En el judici no ha dubtat gens a descriure com tres dels acusats la van violar i un quart ho va intentar. L'Audiència de Barcelona ha començat a jutjar quatre homes acusats de violar una menor fa poc més de dos anys en un pis de Manresa, al barri de les Escodines.

La víctima, que llavors tenia 17 anys, ha deixat clar que no hi va haver cap consentiment. "Els vaig dir que paressin, em vaig intentar aixecar i xisclar (...), però posaven tot el cos damunt meu i amb prou feines podia moure'm", ha relatat.

Els fets es remunten al 13 de juliol del 2019, quan la noia va conèixer en una plaça els acusats i els va acompanyar al pis voluntàriament "per fer temps" abans de marxar a la festa major de Sant Vicenç de Castellet. Aquella nit els van detenir i la jutge els va enviar a la presó.

La jove ha explicat que eren simpàtics i que, fins al moment de les agressions, van compartir beguda i música. Després, va començar un malson del qual encara no ha pogut refer-se.


Atacs de pànic

La jove ha explicat que té "pensaments suïcides i de fer-se mal constantment" i fins i tot ha titllat la seva vida de "puta porqueria".

"M'he engreixat 40 quilos en un any i mig per l'ansietat d'estar a la meva habitació sense poder sortir. No tinc contacte amb les meves amistats per la depressió i el malestar. Tinc moltíssims atacs de pànic", ha explicat.

La noia també ha dit al judici que té fòbia als homes i no vol que la toquin, fins i tot els meus familiars. "Sento que no puc anar sola pel carrer perquè no em sento segura, dormo en estat d'alerta", ha afegit.

Concentració a Manresa, majoritàriament de dones, el juliol del 2019 (ACN/Laura Busquets)

Trucada al 112

Quan van acabar de violar-la, la víctima va aprofitar que s'havien deixat un mòbil a l'habitació per trucar al 112, però va haver de penjar quan un dels acusats va entrar a l'habitació i, tot seguit, va demanar que la deixessin marxar.

Quan va poder sortir, va convèncer un dels processats perquè li deixés el telèfon i, fingint que trucava a la seva mare, va tornar a contactar amb el telèfon d'emergències.

Els acusats van fugir quan se'n van adonar, però van ser arrestats pels Mossos d'Esquadra poc després.


Petició de 55 anys de presó

La Fiscalia demana per als acusats 55 anys de presó i 10 més de llibertat vigilada. A tots els fa responsables de les quatre agressions, tant si van ser els autors com si no ho van impedir. Aplica l'agreujant d'actuació conjunta i demana també 40.600 euros per les lesions patides i els perjudicis morals.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut