Cambridge

La versió amateur d'"El senyor dels anells" es converteix en tot un fenomen a la xarxa

Ni "Les dues torres" ni "El retorn del rei" ni "La Germandat de l'Anell". La nova versió d'"El senyor dels anells" és "Born of hope", una pel·lícula casolana basada en la novel·la de Tolkien que ha estat guionitzada, rodada i protagonitzada per aficionats de la trilogia i que està sent tot un èxit a internet. Amb un pressupost de 28.000 euros i amb els recursos mínims, un grup d'actors admiradors de la saga han aconseguit tirar endavant aquesta peculiar iniciativa que es pot veure de forma completament gratuïta a través de la xarxa. De moment, més d'un milió de persones ja l'ha vista.

Actualitzat
"Born of hope" és el que es coneix com un "fan film" d'"El senyor dels anells", és a dir, una pel·lícula feta de forma casolana per seguidors de Tolkien.

La principal impulsora d'aquest projecte és Kate Madison, una jove de 31 anys de Cambridge que sempre havia volgut retre homenatge a l'obra d'aquest escriptor.

Gràcies a la seva perseverança, Madison va aconseguir estalviar 8.000 lliures, uns 8.800 euros, i va preparar un tràiler per promocionar la seva idea i recollir més diners per rodar la pel·lícula. A través del missatge "Necessito la vostra ajuda", Madison demanava als altres fans de la trilogia que col·laboressin amb ella per ajudar a tirar el projecte endavant.





Centenars de persones van respondre a la crida i van enviar les seves aportacions a Madison. Finalment, la jove va aconseguir gairebé 30.000 euros i més de 400 persones es van oferir voluntàries per participar en la gravació de la pel·lícula. Maquilladors, perruquers, dissenyadors, oficinistes, carters i fins i tot algunes cadenes de supermercats van treballar de forma altruista en el projecte.

Una preparació complicada i feta amb els recursos mínims. El guió, per exemple, ha estat fruit de la col·laboració entre Madison, que també interpreta un personatge a la pel·lícula, i un escriptor de Michigan que ha treballat amb ella a través del sistema gratuït de trucades per internet Skype.

L'argument principal de la història són les aventures d'Arathon, el pare d'Aragorn, personatge protagonitzat per l'actor Viggo Mortensen a la versió cinematogràfica del director Peter Jackson.

El rodatge es va fer als boscos d'Essex, després de demanar els permisos corresponents a l'Ajuntament. En total, el grup d'actors amateurs va treballar voluntàriament en aquest projecte durant un any.

El resultat: una pel·lícula de 70 minuts que porta per títol "Born of hope" i que es pot veure sencera i gratuïtament, a través del web dels impulsors del projecte: www.bornofhope.com.

De moment, la idea s'ha convertit en una autèntica revolució a internet i més d'un milió de persones ja l'han vista.


Anar al contingut