Es diposita el raïm a un remolc que el transportarà fins al celler (foto:ACN)
Es diposita el raïm a un remolc que el transportarà fins al celler (foto:ACN)
Lleida

La verema arrenca de nit a Raïmat per evitar la calor i estalviar

S'estalviaran costos energètics treballant només a la nit. Tot i que es preveu una disminució del 10% de la producció a causa de les pedregades, es recolliran uns 20 milions de quilos de raïm.

RedaccióActualitzat
El celler Raïmat és enguany el primer celler que comença la verema a Catalunya. Ha iniciat la verema aquest dimecres amb la novetat que serà la primera que collirà només de nit per estalviar costos energètics. D'aquesta manera, segons ha informat el director tècnic de viticultura, Joan Esteve, el most arriba més fresc al celler i no han de destinar tanta energia a refrigerar-lo fins que arribi als 15 graus.

Gràcies a aquest mètode, en evitar les altes temperatures del dia, es pot garantir la seva qualitat, preservant millor la frescor i els aromes del most acabat de collir. Així, el raïm desembarca al celler només uns minuts després de ser collit, i comença el procés d'elaboració del vi. Després de separar-ne el most, es fermentarà en aquests grans recipients refrigerats durant uns quinze dies.

Qualitativament, les primeres expectatives són molt bones amb les varietats pirinenques Chardonnay i Pinot Noir, destinades a fer cava. A Raïmat hi ha unes condicions climatològiques constants i segons Esteve, "la sanitat és molt bona, i això fa que estiguin sortint molt bé".

Raïmat preveu una davallada del 10% de la producció, però estima que recolliran uns 20 milions de quilos de raïm en tota la finca, que té 2.000 hectàrees de vinya de les 3.000 totals. Una de les principals causes de la disminució en la producció són les pedregades que van afectar part de la finca.

Tota la verema, que s'allargarà fins a principis d'octubre, es fa mecanitzada, però entre 70 i 80 persones treballen conduint les màquines veremadores, els tractors amb remolcs i en tasques de producció diverses.
Anar al contingut