La verema a la DO Empordà serà un 10% inferior a l'any passat per les tramuntanades i les pedregades d'estiu

Vilajuïga (ACN).- Els cellers de la Denominació d'Origen (DO) Empordà ja han començat a veremar les varietats més primerenques. De moment són pocs, perquè el mal temps ha fet endarrerir la maduració del raïm, i el gruix de la producció no es tallarà del cep fins al setembre. Els diferents cellers de la DO preveuen que, d'aquesta verema, en surtin 60.000 hectolitres de vi. Una producció que baixarà entre un 5 i 10% respecte l'any passat, perquè el clima no hi ha ajudat (a l'abril hi va haver glaçades, al maig tramuntanades i al juny, pedregades). Aquest any també ha estat el primer en què una tercera part de les 1.800 hectàrees que aplega la denominació han introduït un sistema ecològic per combatre el corc de la vinya.
La verema a la DO Empordà serà un 10% inferior a l'any passat per les tramuntanades i les pedregades d'estiu

La verema a la DO Empordà serà un 10% inferior a l'any passat per les tramuntanades i les pedregades d'estiu

Vilajuïga (ACN).- Els cellers de la Denominació d'Origen (DO) Empordà ja han començat a veremar les varietats més primerenques. De moment són pocs, perquè el mal temps ha fet endarrerir la maduració del raïm, i el gruix de la producció no es tallarà del cep fins al setembre. Els diferents cellers de la DO preveuen que, d'aquesta verema, en surtin 60.000 hectolitres de vi. Una producció que baixarà entre un 5 i 10% respecte l'any passat, perquè el clima no hi ha ajudat (a l'abril hi va haver glaçades, al maig tramuntanades i al juny, pedregades). Aquest any també ha estat el primer en què una tercera part de les 1.800 hectàrees que aplega la denominació han introduït un sistema ecològic per combatre el corc de la vinya.