Zuric

La venda del 55% d'Opel a Magna comportarà 1.700 acomiadaments a la planta de Figueruelas

La venda del 55% d'Opel a l'empresa canadenca de components per a vehicles Magna i al banc rus Sberbank suposarà l'acomiadament de 10.000 treballadors a Europa, 1.700 dels quals són de la planta aragonesa de Figueruelas. El comitè d'empresa d'aquesta fàbrica ha llançat un avís als futurs nous propietaris. Els ha advertit que defensaran els seus llocs de treball amb les urpes. Els sindicats asseguren que no estan en contra de Magna, però li reclamen un nou pla industrial. La producció de vehicles a Figueruelas es reduiria a 320.000 unitats.

Actualitzat
El grup automobilístic nord-americà General Motors ha acceptat la venda del 55% de la seva filial alemanya Opel al fabricant canadenc de components per a vehicles Magna. Amb aquest acord els treballadors mantindrien un 10% del capital i General Motors el 35% restant, segons ha informat la companyia. General Motors recomana, així, acceptar l'oferta feta per Magna en combinació amb el banc rus Sberbank perquè es converteixi en el nou propietari d'Opel.

Tot i això, la corporació nord-americana ha assenyalat que els detalls de l'operació s'acabaran d'enllestir les pròximes setmanes, ja que falta l'aprovació per part dels sindicats i la consecució d'una línia de finançament del govern alemany.

Segons els termes d'aquest acord, Opel i la seva filial britànica Vauxhall es mantindran "completament integrades" en l'organització global de producte de General Motors, fet que permetrà a totes les parts beneficiar-se de l'intercanvi de tecnologia i de recursos d'enginyeria.
Anar al contingut