Imatge d'arxiu d'un pis en venda (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'un pis en venda (Foto: ACN)
Madrid

La venda de vivendes baixa un 6,3% el tercer trimestre de l'any

Amb aquesta nova caiguda, la compravenda de vivendes continua sense donar senyals de recuperació després de les baixades registrades els dos primers trimestres de l'any, quan les vendes van caure un 30,4% i un 40,8%, respectivament.

RedaccióActualitzat
Les dades de les transaccions immobiliàries havien millorat a mitjans del 2010, just abans de la pujada de l'IVA per a vivenda nova del 7% al 8%.

La supressió de les deduccions fiscals per compra de vivenda habitual per a rendes superiors a 24.000 euros també va influir a maquillar l'estadística dels últims mesos de l'any passat per l'efecte crida que va suposar.

Tot i que el descens de la venda de vivendes entre juliol i setembre consolida la tendència negativa que va començar a començaments d'any, el ritme de la caiguda ha estat menor que en trimestres anteriors.

Entre els factors que han ajudat a esmorteir el descens, cal destacar la rebaixa que va aplicar el govern espanyol el mes d'agost passat a l'IVA que grava les vivendes noves del 8% al 4% fins al proper 31 de desembre, amb l'objectiu d'incentivar la compra de cases i donar sortida a l'estoc.

Respecte del trimestre anterior, la compravenda de vivendes va caure un 16,8%.

Per tipus de vivenda, entre juliol i setembre es van registrar 24.945 operacions de vivenda nova, el 33,1% del total, i 50.517 de segona mà, el 66,9%. Comparant-ho amb el mateix període de 2010, la venda de vivenda nova va caure un 1% i la de segona mà un 8,7%.

Cinc comunitats autònomes van registrar variacions interanuals positives. Les més actives han estat Navarra, amb un creixement del 14,4% i Catalunya, amb el 13,6%.

A l'altre extrem se situen Ceuta i Melilla amb una caiguda del 36,9%, Extremadura, amb el 24,8%, Canàries, amb el 23,6% i Galícia amb un descens del 22%.

Les transaccions realitzades per estrangers residents a l'estat espanyol van créixer un 24,7% comparant la dada amb la del mateix període de 2010.

La majoria de les 7.537 transaccions fetes per estrangers es van fer a Alacant, Màlaga i Barcelona.






Anar al contingut