Barcelona

La venda de roses es mantindrà per Sant Jordi perquè el sector no repercutirà la pujada de l'IVA

Els floristes catalans preveuen vendre amb motiu de la diada de Sant Jordi més de sis milions de roses, una xifra similar a la de l'any passat, ja que el sector ha decidit assumir l'increment de l'IVA, que ha passat del 8% al 21%. La rosa vermella i de tija llarga serà la més demanada en aquesta jornada.

RedaccióActualitzat
Els floristes catalans preveuen vendre amb motiu de la diada de Sant Jordi més de sis milions de roses, una xifra similar a la de l'any passat, ja que el sector ha decidit assumir l'increment de l'IVA, que ha passat del 8% al 21%. Durant aquesta jornada, els floristes venen el 40% de les roses de tot l'any.

La rosa vermella i de tija llarga serà la més demanada en aquesta jornada. El president del Gremi de Majoristes de Mercabarna-Flor, Jaume Mateu, diu que "la gent aquest dia va cap al que és segur: la rosa vermella. I el detallista no s'arrisca i aposta per la rosa vermella". I ha afegit que "la rosa blava va a l'alça, mentre que d'altres, com les multicolors, han perdut força, com les que representen els colors de la senyera".

Mateu confia a arribar a les mateixes xifres de venda que l'any passat "perquè es tracta d'un hàbit adquirit. Les persones compren roses per a les seves dones, les seves mares o les seves germanes i no arribaran a casa sense aquesta rosa."

Aquestes són algunes de les dades facilitades aquest divendres pels responsables de Mercabarna-Flor, que aquest matí han presentat al mercat de Barcelona les últimes novetats i tendències del sector.

La presidenta de Mercabarna i tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha dit que "el fet que la diada de Sant Jordi caigui en dia laborable permet tenir un punt d'optimisme" i ha afegit que quan Sant Jordi cau entre setmana, "a més de comprar roses a la parella, també es compren roses a les escoles, a les oficines o en l'entorn laboral".

La presidenta de Mercabarna, d'on sortiran uns dos milions de roses, ha subratllat l'esforç que han fet els majoristes i els detallistes, que assumiran l'increment de l'IVA per no repercutir l'augment en el preu final que paga el consumidor.

El gerent del Gremi de Floristes de Catalunya, Lluís Vilagran, ha assegurat en aquest sentit que "el sector s'ha ajustat el cinturó per oferir preus raonables", i així els compradors podran trobar roses a partir de 3 euros. "El preu variarà en funció de l'elaboració i la preparació" de les flors, ha explicat Vilagran, que considera que "per 6 o 8 euros també es podran trobar roses elaborades molt dignes".

Vilagran ha explicat que "ens prenem la diada de Sant Jordi amb moltes ganes perquè el sector de la flor necessita una injecció de moral".

La situació de crisi econòmica farà que dimarts que ve molts particulars surtin al carrer a vendre roses aprofitant la diada.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut