Valls

La Vella toca el cel per Santa Úrsula

Actualitzat

Avui, a la plaça del Blat, el càntic "I Vella, i Vella, i Vella, i Vella, i Vella" ha ressonat amb més força que mai. 4 de 10 amb folre i manilles. 3 de 10 amb folre i manilles. 4 de 9 sense folre. Aquests són els tres castells que, des d'avui, conformen la millor actuació de la història. Els rosats han rubricat una excel·lent temporada, i ho han fet de la millor manera possible.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arribava a Santa Úrsula amb ganes de reivindicar-se, després d'un Concurs de Castells que no va fer justícia a la colla.

Després de dos 4 de 10 que s'havien quedat a les portes de ser descarregats (els dos a Tarragona, per Santa Tecla i pel Concurs), avui han decidit tirar-lo com a castell de sortida. I l'aposta ha sortit bé. El castell ha bellugat una mica a l'inici, però l'han sabut parar i, sobretot, aguantar-lo bé en la descarregada per evitar els problemes dels anteriors intents.

 

Primer repte aconseguit i injecció de moral per als de la camisa rosada, que en segona ronda han optat pel 3 de 10 amb folre i manilles. El mal record del castell que va quedar en intent al Concurs de Tarragona no ha pesat sobre la colla, que l'han descarregat, per tercera vegada aquesta temporada, i per primer cop a Santa Úrsula.

 

En tercera ronda, per completar la diada, han tirat el 4 de 9 sense folre. Amb dos descarregats aquest 2015, el que podria ser un dels castells talismans de la colla no ha fallat. Amb la millor actuació de la història a la butxaca els rosats han renunciat al pilar de mèrit per gaudir sense més pressions de la fita aconseguida.

 

La creu de la diada ha estat la Colla Joves Xiquets de Valls. Amb un programa molt ambiciós, els vermells no han pogut assolir els reptes que es plantejaven. Han sortit de 3 de 10 amb folre i manilles, però la lentitud de la canalla ha afectat el castell, que s'ha acabat trencant amb dosos col·locats.

 

En ronda de repetició han completat sense problemes el 3 de 9 amb folre. En segona ronda, però, no s'han arronsat i han intentat el 2 de 8 sense folre. Dos intents que han tornat a acabar en caiguda, altre cop per una canalla massa lenta en les dues ocasions. La Joves ha acabat la diada descarregant el 2 de 8 amb folre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut