La Vella fa història a Reus descarregant el 4 de 10 en la diada dels millors

La Vella fa història a Reus descarregant el 4 de 10 en la diada dels millors

La Vella fa història a Reus descarregant el 4 de 10 en la diada dels millors

Redacció Actualitzat

Història a Reus. La plaça del Mercadal ja és de 10 en una diada única. La Colla Vella dels Xiquets de Valls s'ha reivindicat entre les millors colles del moment descarregant el 4 de 10 amb folre i manilles. La plaça també ha vibrat amb la torre de 8 neta dels Verds.

La Vella ha descarregat aquest colós en segona ronda d'aquesta diada que només se celebra un cop cada dos anys. Un castell especial, en una diada especial i en una ciutat que aquest any és la Capital de la Cultura Catalana:

La Vella també ha descarregat el 5 de 9 amb folre en la primera ronda i en tercera ronda han descarregat el 9 de 8.

En aquesta 13a edició de la Diada del Mercadal, la trobada inclou cinc colles convidades a més de la local, una més del que ha estat habitual en les últimes edicions d'aquest esdeveniment casteller.

Els Xiquets de Reus, que aquest any entraven també al sorteig de l'ordre d'actuació, han obert la plaça al davant de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, per aquest ordre.

Els de Reus han descarregat el 5 de 8 en primera ronda, en segona han intentat el 4 de 9 i en la tercera ronda han descarregat el 2 de 8 amb folre. En la ronda de repetició han descarregat el 3 de 8.

La Jove de Tarragona han descarregat ell 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 5 de 9 amb folre:

Els Capgrossos han firmat una gran actuació descarregant tots els castells que han intentat: el 3 de 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i el 5 de 9 amb folre. És el segon cop a la seva història que descarreguen aquest castell. Aquí podeu veure el 2 de 9 amb folre de la segona ronda:

Els Minyons de Terrassa també han descarregat tots els seus castells, 3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre i 2 de 8 amb folre:

Els Castellers de Vilafranca han descarregat en segona ronda la torre de 9 amb folre i manilles, després d'un peu desmuntat de torre de 8 neta. En la tercera ronda, els Verds si que han aconseguit descarregar-la:

 

I en primera ronda han descarregat aquest fantàstic 3 de 9 amb l'agulla:

Pinya i pilars contra la violència policial

A l'inici de la diada les sis colles que han participat han fet una pinya conjunta i sis pilars per denunciar l'actuació policial l'1 d'octubre:

VÍDEOS RELACIONATS